LIGE NU:

Dom får ingen sportslige konsekvenser for ishockeyspiller

Når Kristian Jensen har udstået de 17 kampdages karantæne, er han tilbage på isen for Frederikshavn White Hawks.

Fredag faldt der dom i den opsigtsvækkende sag om en 23-årig ishockeyspillers vold mod en anden spiller under en kamp den 20. september. Her blev den 20-årige spiller fra Odense slået ud af Kristian Jensen. White Hawks-spilleren blev idømt 20 dages betinget fængsel. Samtidig skal han betale en erstatning på 5740 kroner til Lucas Bjerre Rasmussen fra Odense Bulldogs.

Med i retssalen sad direktør for Frederikshavn White Hawks - og dermed Kristian Jensens chef - Henrik Andersen. Og han er både overrasket og chokeret over dommen.

- For klubben og for Kristian er det en trist dom. Jeg er rystet og meget overrasket over, at det er kommet her til i dag, siger Henrik Andersen til TV2 Nord umiddelbart efter domsafsigelsen.

 

- Når det er sagt, så er det den mildeste dom overhovedet, som han kunne få, og det viser også sagens karakter. For så groft var det heller ikke, men vi er stadig triste over, at han får den her dom.

Episoden i kampen den 20. september affødte i første omgang en sportslig sanktion mod Kristian Jensen på 17 kampdages karantæne. Den hårdeste dom i dansk ishockey i nyere tid. Men sagen var ikke slut der. Efterfølgende blev han nemlig anmeldt for vold, blandt andet af en mand fra Viborg, der havde set episoden fra kampen i en video. Og det er den drejning der sætter størst spor hos Henrik Andersen.

quote Det man frygter det er, at man så kan sidde hjemme i sofaen, og anmelde noget man ser i fjernsynet

Henrik Andersen, direktør, Frederikshavn White Hawks

- Det man frygter det er, at man så kan sidde hjemme i sofaen, og anmelde noget man ser i fjernsynet. At det havner derude, siger Henrik Andersen.

Ud over de 17 dages karantæne får den betingede voldsdom ingen sportslige konsekvenser for Kristian Jensen. Karantænen udløber den 1. december, og så er han klar for sin klub igen.

- Næste skridt for Kristian er, at han spiller første kamp den 6. december.

80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

def_thumb,50_percent

play Kvinde varetægtsfængslet for drabsforsøg i Hirtshals

25_seconds

play Landmændene kan høste ekstra stort udbytte i år

80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

Til forsiden

Til forsiden