14-årig nordjysk dronepilot udtaget til det danske landshold
TV2 Nord mødte tilbage i juli i år Marius Strandberg, da han deltog i sommerlejr for dronepiloter i Pandrup.
Nordjyske Marius Strandberg flyver drone og Pandrup-drengen er nu udtaget til landsholdet, og målet er, at han også kommer med til VM.
Marius Strandberg fra Pandrup har ikke fløjet med drone meget mere end et års tid, alligevel er han nu udtaget til det danske landshold i Drone Racing.
Det skete i forbindelse med danmarksmesterne i september, og den unge nordjyde har da nærmest allerede fra dag markeret sig på toppen.
Til DM i september blev Marius så udtaget til Landsholdet og målet er at repræsentere Danmark til WM i Kina i 2020, så der trænes intenst!
Marius Strandberg bygger selv sine droner ved at lodde elektronikken på en kulfiberramme. Dronerne indstilles herefter via et program på pc, hvor man blandt andet kan tilrette dronens parametre til ens personlige flyvestil.
Droneracing sport er den mest hastig voksende sport efter E-sport ifølge den internationale organisation FAI - Federation Aeronautique Internationale, som forudser, at verdensmesterskaberne i år bliver et stort internationalt event med op mod 700 piloter fra 40 forskellige lande.
Drone-race har også i USA fået sin egen liga, hvor drone-piloter nu kan konkurrere mod hinanden i deres flyvefærdigheder. Det sker på konkrete baner, som kan være alt lige fra store stadions, lagerhaller eller andet kreativt. Eftersom droner ikke fylder alverden, kan disse baner reelt set være hvor som helst.
TV2 Nord mødte den 14-årige Marius Strandberg i forbindelse med, at der for første gang nogensinde blev afholdt sommerlejr for dronepiloter. Det skete i Pandrup, og dengang fortalte den unge nordjyde, at han synte, det var en god måde at møde nye mennesker på.
- Jeg synes det er sjovt. Det er en fed hobby, lød det fra Marius Strandberg.
Droneracing
Droneracing er for alle aldre og udfordrer bl.a. reaktionsevne og hånd/øje koordination. Det gælder om at flyve dronen hurtigst gennem en opsat bane med "forhindringer" ved brug af FPV briller (First Person View). Med brillerne ser piloten ud gennem et lille kamera på dronen og på den måde opnår han/hun følelsen af at være dronen. Dronen flyver med op til 200 km/t.