5. klasse lærer om sociale medier i seksualundervisning
I dag satte Sex og Samfund gang i deres landsdækkende kampagne Uge Sex, hvor årets tema er rettigheder, offline og online.
Seksualundervisning er ikke længere bare seksualundervisning. Både Sex og Samfund og lærerne mener, at det er vigtigt, at de unge bliver bedre forberedt på, hvordan de skal forholde sig til de sociale medier, og at det i dag er ligeså vigtigt som den traditionelle fortælling om blomsterne og bierne.
Skoleskemaet i 5.b på Fjerristlev Skole byder på seksualundervisning. Det handler om, hvad man som 5. klasses elev skal være opmærksom på, når de færdes på de sociale medier.
- De er på nettet og sms’er hele tiden – der er aldrig pauser, og derfor er det rigtig vigtigt for dem at vide: "Hvad er mine rettigheder", siger klasselærer Kirsten Ranum.
De er på nettet og sms’er hele tiden – der er aldrig pauser, og derfor er det rigtig vigtigt for dem at vide: "Hvad er mine rettigheder"
Kirsten Ranum, klasselærer 5.b, Fjerritslev Skole
I fredags fremlagde regeringen en ny lovpakke, der skal forsøge at mindske antallet af digitale sexkrænkelser. Det sker, efter der for nylig har der været flere eksempler på, hvordan intime billeder bliver delt på nettet uden offerets tilladelse. Det er netop den slags hændelser, som Sex og Samfund gerne vil komme i forkøbet.
- De skal være klar over, hvilke rettigheder de har i forhold til deres egen krop, i forhold til, hvis man tager et billede af deres egen krop, rettigheden er stadig hos ejermanden, siger Pernille Ane Egebæk, der er National Projektleder hos Sex og Samfund.
De seneste to år har der været anmeldt over 100 sager om hævnporno om året. Uge Sex løber ugen ud på de folkeskoler, der har ønsket at deltage i kampagnen.