LIGE NU:

Alder er ingen hindring: Par driver netavis sammen

Skribent Grethe Rolle på 72 år og hendes mand, fotograf Torben Agersted, på 71 år er stadig i fuld vigør. Sammen står de bag e-avisen Jammerbugt Nu.

Grethe Rolle elsker at møde nye mennesker og formidle deres historie, og hendes mand, Torben Agersted, elsker at fotografere, og sammen udlever de begge deres passion i e-avisen Jammerbugt Nu. Som par drager de rundt i hele Jammerbugten for at berette om stort og småt - og alt det, der ellers ikke altid finder vej til de trykte medier eller tv. 

Grethe Rolle og Torben Agersted er på mange måder hinandens modsætninger. Hun er den snakkende, udadvendte, lattermilde og sociale. Han er den stille og eftertænksomme, indadvendte type, der ikke gør megen væsen af sig selv.

Også i påklædning ser man tydeligt forskellen mellem parret, hvor Grethes fortid som farverig silketrykmaler ikke fornægter sig, mens Torben foretrækker det mørke og ikke-iøjnefaldende udtryk. Men i deres tilfælde er det netop forskellighederne, der tilsammen får parløbet til at fungere både privat og på job. 

Du kan se hele afsnittet af 'Parløb - Ude og hjemme' med Grethe og Torben her. 

TV2 Nord har besøgt nordjyske par, der både deler dagligdagen i arbejdslivet og privat.

Kærlighed i en moden alder

Grethe og Torben blev kærester i en moden alder, og det var ikke kærlighed ved allerførste blik. De var naboer, og mødtes en dag “ude i hegnet”, hvor naturelskeren Torben var igang med at fælde træer. Og så kom Grethe, der dengang drev kunstgalleriet på Gl. Toftegårdsvej ved Aabybro, gående forbi med sin hund: 

quote Jeg synes, det var ligesom at komme til en by, man troede var kedelig. Og så viser det sig, at der sker en masse gode ting. Så det var en god overraskelse at blive ældre.  

Grethe Rolle, Skribent og 72 år

- Og min første tanke var: "Gider jeg gå over og snakke med det sure løg?!" Fordi det var det indtryk, jeg havde fået af ham. Det var, at han var altid sådan tilknappet og distancerede. Så tænkte jeg: "Han skal sgu ikke ødelægge min gode dag!" Og så gik jeg derover og hilste på ham, ler Grethe og kigger kærligt på Torben. Det er 15 år siden nu.

Grethe og Torben flyttede hurtigt sammen, og når man mødes i en moden alder, så er der ingen grund til at forhale tingene. Så Grethe og Torben tog til deres fælles favoritø, Læsø, hvor de i al hemmelighed blev viet af borgmesteren. Stille og roligt - og ret utraditionelt. Det var ikke et bryllup med stor ståhej, brudebuketten blev købt i Brugsen på vejen. 

Otium udskydes

Otium og et tilbagetrukket liv er der foreløbigt ingen planer om. Parret elsker stadig at fortælle om stort og småt i Jammerbugten, og det har de tænkt sig at blive ved med - enten som e-avis eller som blog. Og bortset fra fysikken, der af og til minder parret om, at de nu er i 70erne, så er Grethe godt tilpas:

- Jeg blev meget overrasket overrasket over at blive det, vi kalder gammel. I dag der vil jeg nøjes med at kalde det ældre. Jeg synes, det var ligesom at komme til en by, man troede var kedelig. Og så viser det sig, at der sker en masse ting. Gode ting. Det synes jeg. Så det var en god overraskelse at blive ældre.  

Se andre afsnit i serien 'Parløb - Ude og hjemme' her 

20_percent

play Et flertal i Folketinget vil forlænge forbud mod mink i Danmark indtil 2023

Thisted Kommune Rådhus (3)

Budgetforlig i Thisted: Fart på den grønne omstilling

Hvad fande sker der thumbnail 2_uden tekst

Hvad fanden sker der i Aalborg Håndbold?

lyntest podepind kviktest coronatest falck testcenter

Skoler gør klar til flere test - nu skal børn fra ni år testes i skoletiden

20_percent

play Et flertal i Folketinget vil forlænge forbud mod mink i Danmark indtil 2023

Thisted Kommune Rådhus (3)

Budgetforlig i Thisted: Fart på den grønne omstilling

Hvad fande sker der thumbnail 2_uden tekst

Hvad fanden sker der i Aalborg Håndbold?

Til forsiden

Til forsiden