LIGE NU:

Ballade i Rødhus Klit

Sommerhusejerne i Rødhus Klint betaler hvert år mange penge for at kunne benyttet faciliteterne i centerbygningerne, men de er blevet lukket. Nu er situationen gået i hårdknude.

En stor gruppe sommerhusejere og indehaveren af centerbygningerne ved Rødhus Klit er røget i totterne på hinanden. Svømmehallen er lukket, husejerne har stoppet deres betalinger - og er til gengæld blevet stævnet. Striden kommer kun tre år efter at Rødhus Klit feriecenter blev solgt til private sommerhusejere.

Der ligger plastic over svømmebassinnet, og vandet nedenunder er irgrønt. Den tidligere svømmehal ved Rødhus Klit Feriecenter er i tydeligt forfald, og det ærgrer området sommerhusejere. De betaler nemlig årligt omkring en million, for at kunne benytte de såkaldte centerfaciliteter, der ud over svømmehal bl.a. også omfatter en række sportstilbud.

Sommerhusejer Børge Madsen siger:

- Vi føler os da en smule snydt, for det var ikke lige hvad vi regnede med, da vi købte vores hus. Vi har været meget glade for at komme i vandlandet sammen med vores børnebørn.

Men siden d. 12. oktober sidste år har der været forbud mod at benytte bassinerne. Jammerbugt Kommune lukkede nemlig svømmehallen efter et kontrolbesøg.

- Vi fik et tip fra en sommerhusejer i centeret, der syntes at der var beskidt i hallen. Vi konstaterede, at forholdene var så uhygiejniske, at vi betragtede det som en sundhedsrisiko, så derfor lukkede vi hallen, siger Henrik Damsgaard, teamleder, Vand og Natur, Jammerbugt Kommune.

Siden har sagen udviklet sig til en strid mellem sommerhusejerne og ejeren af vandlandet, som ifølge en kontrakt skal holde centeret åbent for sommerhusejerne. De skal til gengæld betale ca. en million kroner årligt til ejeren af vandlandet. Men på grund af striden har de nu standset deres betaling.

- Vi håber at sagen bliver løst, men vi frygter da at den trækker ud, så vi får sæsonen ødelagt. Det vil være utroligt ærgerligt, hvis vandlandet ikke åbner igen, siger sommerhushusejer Børge Madsen.

Ingen fra grundejerforeningens bestyrelse – eller ejeren af vandlandet Rudolph Von Platen, der også driver feriecenter med vandland i Øster Hurup ønsker at udtale sig til TV2Nord, men bekræfter at der er tale om grundlæggende uenighed, der nu er ført til en strid.

Da Rødhus Klit Feriecenter blev udstykket i 2013 blev de ca. 150 sommerhuse nærmest revet væk. Dengang købte Rudolph Von Platen alle centerfaciliteter for én krone! Han fik desuden eneret på udlejning af sommerhusene i bebyggelsen. Til gengæld skulle han sætte bygningerne i stand og derefter stå for driften.

- Vi føler absolut ikke at han har levet op til sin del af aftalen, men hvorfor han er gået i baglås har jeg ingen anelse om, siger sommerhusejer Børge Madsen.