Foto: Thomas Gaardsmand

Bandemedlemmer sigtet for grov vold i Aabybro: Nægter sig skyldige

Seks personer med relation til rocker- og bandemiljøet blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør i Hjørring. Alle nægter sig skyldige i grov vold.

Et groft overfald i Aabybro 23. maj var onsdag årsag til, at seks personer med relation til rocker- og banemiljøet skulle fremstilles i grundlovsforhør. Her blev de seks personer i alderen 22 til 38 år varetægtsfængslet i fire uger. Det oplyser anklager Mathias Andersen fra Nordjyllands Politi.

- Ingen af dem ville sige noget, men de nægtede sig alle skyldige, fortæller Mathias Andersen, der dog ikke kan give mange informationer om grundlovsforhøret, der blev holdt bag lukkede døre.

Læs også Groft overfald: Seks personer anholdt

De seks personer blev anholdt natten til tirsdag i en større koordineret aktion. Fem personer blev anholdt på Sjælland, mens den sidste blev anholdt her i Nordjylland.

Slag med jernrør

De seks personer er mistænkt for at stå bag et groft overfald i Aabybro 23. maj, hvor de med masker på skulle have trængt ind i en anden persons hjem og efterfølgende have tildelt personen spark og slag på kroppen med et jernrør.  

En syvende person er også eftersøgt i sagen.

- De fængsles blandt andet på påvirkningsrisikoen, så de ikke har mulighed for at samstemme forklaringer, og de skal heller ikke have mulighed for at tale med den mulige syvende gerningsmand, som politiet har en formodning om stadig er på fri fod, siger anklageren ovenpå dagens grundlovsforhør.

Læs også Politiske trusler i Hjørring: - Jeg havde givet ham fingeren

Alle de mistænkte i sagen er tilknyttet rocker- og bandemiljøet.

- Men det er vores opfattelse, at der ligger en personlig uoverensstemmelse til grund for overfaldet, som vi derfor betragter som en isoleret hændelse, siger politikommissær Lene Madsen fra Nordjyllands Politi.

De seks mænd har kæret rettens beslutning om varetægtsfængsling til landsretten. Her skal der således tages stilling til, om varetægtsfængslingen skal fastholdes.