Se billederne: Borgere på Gjøl til kamp mod aflivning af mink

Myndighederne bliver onsdag formiddag mødt af demonstrerende menneskekæde, når der igen skal aflives mink på farmene i Nordjylland.

Ambitionen er at lave landets længste menneske-allé, men mindre kan også gøre det, lyder det onsdag morgen fra en af initiativtagerne til demonstrationen på Gjøl, Søren Petersen.

For budskabet er det vigtigste, mener han, og det når man sagtens ud med fra Gjøl.

- Budskabet er, at vi vil redde hele pelsdyrindustrien, siger Søren Petersen og tilføjer, at han mener, det er et cirkus, der lige nu er i gang mere eller mindre i hele Danmark, når langt over en million mink skal slås ihjel som følge af den markante udbredelse af coronavirus blandt netop mink.

Dorte er en blandt de mange, der onsdag morgen var på Gjøl for at vise sin sympati for minkejerne. 
Niels Erik Jensen mødte op til demonstration for, som han selv siger, at være med til at stoppe det vanvid. 

Det er primært minkfarme i Nordjylland, der er ramt af Covid-19, og derfor har regeringen bestemt, at alle smittede mink skal slås ihjel, og det samme skal mink inden for en radius af 7,8 km fra den smittede farm.

Og det er det, som mange borgere på Gjøl onsdag morgen for alvor sætter sig imod, når de sammen danner en menneske-allé.

- Der er lige nu biler så langt som 200-300 meter ud af byen mod byskiltet, og så står vi andre der også i forlængelse - klar til at byde velkommen, forklarer Søren Petersen.

Demonstrationen vil være fredelig, og demonstranterne vil stå stille.

- Vi vil byde velkommen til Gjøl, og når nu alle de mennesker kommer, så vil vi gøre opmærksom, at vi synes, de i stedet for at slå mink ned, skal tage og tag en tur til havnen eller på vores trolde-museum, siger Søren Petersen.

Søren Petersen forklarer her, hvorfor han demonstrerer. 

Demonstrationen starter på Kirkebakken, og Søren Petersen er sikker på, det har en effekt.

- Selvfølgelig hjælper det, ellers havde jeg ikke gjort det. Jeg håber, der bliver fundet en god løsning, vi skal have reddet arbejdspladser, mink - og vores lille samfund herude, slår han fast.

Søren Petersen og resten af de mange borgere på Gjøl, der onsdag går til kamp for overlevelse for minkfarmene, gør det klart, at man er klar til igen i morgen at demonstrere.

- Jeg ved ikke, hvor længe vi bliver ved, men vi giver ikke op, siger Søren Petersen.


Coronavirus på minkfarme

Sidste mink aflivet

Minkavler risikerer at få fængselsstraf

martin korsbæk minkavnler

Minkforbud udløber - Martin står på spring for at komme i gang

PH 120622 IN Minkfarme bliver endelig vurderet Still

play Minkavlere må igen vente på erstatning: - Man bliver snart skør i hovedet

Sten

play Professor efter minkrapport: - Det bliver nærmest et blodbad

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland