LIGE NU:

Corona-nedlukningen har fået Karina i arbejde

Jammerbugt Kommune oprettede i foråret en jobbank, der skulle sikre flere hænder, da coronarestriktionerne trådte i kraft. Erfaringerne var så gode, at man nu har genindført jobbanken, og en af dem, der har fået glæde af jobbanken, er Karina.

Da statsministeren den 4. november lukkede syv nordjyske kommuner ned, betød det et goddag til en række af de restriktioner, der var gældende i foråret.

Blandt andet på daginstitutionsområdet, hvor børnene igen skal passes i mindre og faste grupper, hvilket betyder, at der skal flere pædagoger og pædagogmedhjælpere til.

Det fik i foråret Jammerbugt Kommune til at oprette en jobbank, hvor folk kunne søge om at blive vikarer på eksempelvis daginstitutions- eller skoleområdet.

Det var så stor en succes, at Jammerbugt Kommune valgte at genindføre jobbanken, da der endnu en gang trådte restriktioner i kraft i sidste uge.

- Det er jo et super tilbud, og vi kender det fra forårets genåbning, hvor vi også havde lavet coronabank, og det giver os mulighed for at få medarbejdere ud lynhurtigt og faktisk meget kompetente medarbejdere, siger Louise Jæger, der er overordnet dagtilbudsleder i område Jetsmark i Jammerbugt Kommune.

Jobbanken har hjulpet Karina i gang

Indtil videre har jobbanken modtaget 43 ansøgninger på daginstitutionsområdet, hvoraf 13 indtil videre har fået et vikarjob i en af institutionerne i Jammerbugt Kommune.

En af dem er Karina Fjordbak. Hun er netop blevet uddannet pædagogisk assistent og skal derfor i gang med at søge arbejde.

- Jeg gik og var ledig, og så så jeg opslaget og tænkte: Jeg kan godt bruge min tid til det her i stedet for at sidde derhjemme og så hjælpe i den tid her. Er du derhjemme, kan hverdagen godt blive meget ens. Så jeg synes, det er dejligt, siger Karina Fjordbak.

Vikarjobbet kan føre til en fastansættelse

Selvom jobbanken er tiltænkt som en midlertidig løsning, der skal sikre medarbejdere nok i coronaperioden, hvor der er brug for flere pædagoger. Men Louise Jæger ser positivt på, at samarbejdet kan blive permanent.

- Vi håber jo altid på, at vi kan fastansætte kendte medarbejdere, sådan er det jo. Vi vil jo gerne have dem, børnene kender, og når de så også er kompetente, så det er jo selvfølgelig altid godt, siger Louise Jæger.

Også Karina Fjordbak håber på, at vikarjobbet kunne føre til fast arbejde.

- Selvfølgelig. Det håber man jo altid, når man står og er ledig. Men er det bare vikar til at starte med, så er det også fint. Jeg tager alt, hvad jeg kan gøre lige nu, med åbne arme, siger Karina Ussing Fjordbak.