LIGE NU:

Danmarks bedste vil give den gas i nordjysk klub

Danmarks bedste speedwaykører Leon Madsen er klar til at give den gas for Brovst i superligaen i speedway.

Leon Madsen har ikke kørt i den danske liga i 10 år, men det er lykkedes Nordjysk Elite Speedway i Brovst at få VM-sølvvinderen fra 2019 hjem til den danske liga. Det offentliggjorde klubben tirsdag eftermiddag på et pressemøde på Brovst Speedway Center.

Leon Madsen er tilbage på Mou Kær i Brovst. Fra 2006 til 2009 kørte han tre sæsoner for Brovst Speedway Club, inden hans internationale karriere for alvor tog fart. Den 30. juni gør han comeback i Brovst.

- Jeg kommer forhåbentlig og kan give dem en masse optimisme og hjælpe med hele setuppet med den erfaring, som jeg har, siger Leon Madsen.

Leon Madsen blev præsenteret som ny kører i Brovst på et pressemøde tirsdag eftermiddag.
Leon Madsen blev præsenteret som ny kører i Brovst på et pressemøde tirsdag eftermiddag.
Foto: Jesper Christiansen

Madsen vil trække kørere til

Brovst er efter 10 års fravær tilbage i superligaen i speedway under navnet Nordjyske Elite Speedway i denne sæson. Endnu er det ikke blevet til point, men ambitionerne er til mere end en placering i bunden, og derfor ser formand Allan Thomsen også Leon Madsen som en nøglekører i bestræbelserne på at etablere sig i den bedste halvdel af ligaen.

- Det tager tid at bygge et hold men med Leon Madsen som holdkaptajn, er vi bestemt kommet et langt stykke vej, siger Allan Thomsen, formand for Nordjysk Elite Speedway.

Leon Madsen har de seneste mange sæsoner koncentreret sig om at køre i den stærke polske liga og VM Grand Prix-serien. Her er det bedste resultat en VM-sølvmedalje fra 2019, og i den nuværende grand prix-serie er 32-årige Madsen det bedste danske bud på en verdensmester.

Vil være verdensmester

På grund af corona-pandemien er grand prix-sæsonen udskudt, så sæsonens første grand prix køres først i juli.

- Det er stadig mit helt store mål at vinde VM. Jeg var tæt på i 2019, hvor jeg kun var to point fra, og det er stadig mit store mål at blive Danmarks næste verdensmester, siger Leon Madsen.

Nordjyske Elite Speedway har skrevet kontrakt med Leon Madsen for resten af denne sæson og næste sæson.

- Jeg tænker at signalværdien i, at vi kan mønstre Leon Madsen, kan trække andre kørere til, siger Allan Thomsen, der er formand for Nordjysk Elite Speedway.

I 1990'erne var Brovst Speedway Club en af de førende klubber i Danmark med den 22-dobbelte verdensmester Hans Nielsen som den store stjerne.

Tre gange har klubben vundet det danske mesterskab. Senest for 21 år siden, og klubben måtte for 10 år siden slække på gassen, da økonomien ikke længere rakte til speedway på højeste niveau. Derfor har klubben været udenfor den bedste liga i 10 år.

Sponsorat fik verdensstjernen til Brovst

Nordjysk Elite Speedways tilbagevenden til superligaen er sket i tæt samarbejde med Jammerbugt Kommune, som har tegnet et tre-årigt sponsorat, der har været med at sætte gang i superliga-holdet.

Sparekassen Vendsyssel betaler for, at Leon Madsen kan komme til den nordjyske klub.
Sparekassen Vendsyssel betaler for, at Leon Madsen kan komme til den nordjyske klub.
Foto: Jesper Christiansen

Nu skal Leon Madsen forsøge at løfte arven efter klubikonet Hans Nielsen og være med til at støtte klubbens bedste kørere i superligaen.

- Det er klart vores allesammen målsætning at komme til at køre med om medaljer og helst de ædleste af dem, siger Leon Madsen.

Det er et stort sponsorat fra Sparekassen Vendsyssel, som har gjort det muligt for Nordjysk Elite Speedway at få Leon Madsen til klubben. Foreløbigt er der lavet kontrakt med ham om, at han kører i hjemmematcherne i Brovst i de næste to sæsoner. Første gang bliver 30. juni.

Brøndby-Aab

AaB lider nederlag til Brøndby

Rasmus Rasmussen Spartathlon

Rasmus har løbet 246 kilometer i Grækenland: - Det var lidt uvirkeligt, om det virkelig kan passe

Kunsten Aalborg

550.000 kroner forsvundet fra værk: Kunsten-direktør overrasket over medierne

ENG4_8164.MXF.00_39_33_07.Still001

play Efter to år med corona: Efterskolelivet hitter

Brøndby-Aab

AaB lider nederlag til Brøndby

Rasmus Rasmussen Spartathlon

Rasmus har løbet 246 kilometer i Grækenland: - Det var lidt uvirkeligt, om det virkelig kan passe

Til forsiden

Til forsiden