Dansktop-ekspert: - Sussi og Leo har formået at skabe sig et navn uden at have et regulært hit

Hvad er det Sussi og Leo kan? Og kan Sussi fortsætte uden sin partner? Det svarer en dansktop-ekspert på.

Duoen Sussi og Leo har mandag meddelt, at Leo stopper karrieren efter alvorlig sygdom. Derfor går Sussi solo med bandet, som nu hedder "Sussi og drengene". 

Hvor meget har duoen betydet for den danske musikhistorie? Og kan man sige Sussi uden også at sige Leo? TV2 Nord har spurgt dansktop-ekspert Carsten Michael Laursen.

quote Det kan godt være, at publikum ikke synes, at deres musik er kunst, men det kan noget alligevel.

Carsten Michael Laursen

Legenderne fra Saltum

Duoen har underholdt danskerne i mange år, og de er blevet kaldt alt fra lige fra kult til festorkester.

- Sussi og Leo falder uden for nummer, samtidig med at de repræsenterer en masse, som vi godt kender, men de gør det på deres helt egen måde, fortæller Carsten Michael Laursen.


Det var hjemme i Leos kælder i Saltum, at duoen opstod. Parret kæmpede sig frem på den danske musikscenen, og i 1988 underskrev de en millionkontrakt på værtshuset Skansen i Skagen. Folk er siden kommet rejsende fra nær og fjern for se attraktionen Sussi og Leo.

- Man kommer selvfølgelig også for at se og høre dem, men man kommer lige så meget for at opleve dem, og den historie de har med sig.

quote De har formået at skabe sig et navn uden at have et regulært hit.

Carsten Michael Laursen

Navn uden hit

Modsat mange andre bands har Sussi og Leo ikke været kendt for deres egne sange men andres. De har til gengæld givet andres sange deres helt eget præg.

- De har formået at skabe sig et navn uden at have et regulært hit. De har blæst på alt, der hedder genre, og samtidig givet folk et show med farver og spræl.

Parret er især kendt for at have udødeliggjort Smoke on the Water, Himmelhunden og Sikken fest på Skansen.

- De holdt en fest med publikum, hvor publikum var en del af festen. De havde deres helt eget unikke show. Det kan godt være, at publikum ikke synes, at deres musik er kunst, men det kan noget alligevel. Det rammer et eller andet i os.

En begejstret gryderet

- Sussi og Leos shows er som en gryderet lavet af Dyrehavsbakken blandet med halballerne, som de kaster ud med stor begestring, fortæller Carsten Michael Laursen.

Lysten til at underholde har drevet parret, og kærligheden til musikken har strålet ud af dem.

- Du har aldrig været i tvivl om, de har nydt at stå på scenen, og nydt det, de har lavet.

I 2021 kunne de fejre 50 års jubilæum, og heller ikke dette gik stille for sig. Parret valgte nemlig at blive gengift.

Sussi uden Leo

Sussi og Leo har nu optrådt sammen for sidste gang.

- Vi er blevet enige om, at det her ikke dur. Leo vil gå på pension – men det er jeg ikke klar til, så jeg fortsætter med drengene, siger Sussi til TV2 Nord.

Men kan Sussi optræde uden Leo?

- Bandet har faste fans og et publikum, så Sussi har gode muligheder. Men det er klart, det bliver ikke Sussi og Leo, som vi kender det, lyder det fra dansktop-eksperten. 


Seneste nyt

fra Nordjylland