LIGE NU:

Demente i Nordjylland får 600.000 kroner til gode oplevelser

Demente borgere i Region Nordjylland kan se frem til flere positive oplevelser og udflugter tilbage til fortiden på Vildmoseporten i Store Vildmose takket være en ny donation fra TrygFonden.

Brænde-komfuret er tændt, madam blå-kanden holdes varm, og der dufter af nybagt kringle.

Sådan modtages de mange besøgende på besøgs- og oplevelsescentret Vildmoseporten, der er indrettet som et gammelt landbrug fra 1950’erne. Vildmoseporten formidler Store Vildmoses historie og tager ofte imod demensramte borgere fra regionens plejehjem, som har stor glæde af at komme i rammer, der minder dem om deres ungdom. 

Og med en ny donation på 600.000 kroner fra Trygfonden kan endnu flere demensramte ældre få glæde af et besøg i Vildmoseporten.

- Med donationen fra TrygFonden har vi mulighed for at fortsætte vores aktiviteter her på Vildmoseporten, hvor frivillige kræfter yder en kæmpe indsats og gør en stor forskel for at styrke demensramtes livskvalitet. Vores kerneydelse er positive oplevelser, og heldigvis kan vi mærke, at vores demensramte gæster liver op og får sat gang i hukommelsen, når de besøger os. Det er en stor glæde for alle, og vi er derfor meget taknemmelige for TrygFondens donation, siger Frode Falborg, projektleder hos Vildmoseporten.

Positive reaktioner

Vildmoseporten har arbejdet for at skabe gode oplevelser for ældre demente siden 2012, og reaktionerne har været meget positive.

Demente, der i det daglige ellers har været meget fåmælte, er pludselig begyndt at tale om gamle minder, der bliver vakt til live med blandt andet gammel dansemusik, broderede puder, duften af brænderøg og smagen af gammeldags kringle.

- I TrygFonden arbejder vi for at skabe større tryghed og gøre alle til en del af et positivt fællesskab. Vildmoseporten gør en stor forskel for en sårbar gruppe mennesker, og målet med indsatsen er netop at øge de ældres trivsel og livskvalitet. På Vildmoseporten får de ældre et frirum, hvor de kan hygge sig, mindes en fælles tid og ikke mindst fortælle og lytte til hinandens historier. Den slags dejlige oplevelser har vi alle brug for, siger Ole Stavad, som er repræsentant i TrygFondens regionale råd i Region Nordjylland.

- Fra TrygFondens side er vi derfor glade for at bidrage til Vildmoseportens fortsatte aktiviteter, der i den grad hjælper til at styrke dementes trivsel og velbefindende, tilføjer han.

Det er TrygFondens regionale råd i Region Nordjylland, der står bag donationen, der gives som led i TrygFondens samlede arbejde for at støtte udsatte og sårbare grupper samt give alle en plads i et positivt fællesskab.

40_percent

play Regeringen vil hæve forsamlingsforbud fra på onsdag

bilkø2

play Nedsat hastighed: Otte uger med vejarbejde syd for Limfjordstunnelen

20_percent

play Kunstig intelligens skal gøre trafikken mere sikker og smart

Jacob Friis

Tidligere AaB-træner skal hjælpe til i Hobro

40_percent

play Regeringen vil hæve forsamlingsforbud fra på onsdag

bilkø2

play Nedsat hastighed: Otte uger med vejarbejde syd for Limfjordstunnelen

20_percent

play Kunstig intelligens skal gøre trafikken mere sikker og smart

Til forsiden

Til forsiden