01:16

Den berømte finhval bliver igen udstillet i Blokhus

Den såkaldte Blokhus Hval, der tilbage i februar 2016 skyllede op på stranden i Blokhus, kommer igen til byen, hvor den kan ses udstillet på torvet.

Ifølge de oprindelige planer, skulle finhvalen komme tilbage til Blokhus i påsken, men grundet restriktionerne som Covid19 bragte med sig, kunne dette desværre ikke lade sig gøre.

Det kan det nu, og den berømte finhval, der tilbage i 2016 skyllede op på stranden i netop Blokhus, kan fra 5. maj igen ses på Torvet i Blokhus.

Læs også Finhvalen er vendt hjem til Nordjylland

- Det har været en meget usædvanlig tid her på det sidste med Corona, og man har helt sikkert kunne mærke, at der er noget der har manglet i Blokhus. Blokhus er ikke helt intakt uden besøg fra finhvalen. Nu kommer den endelig hjem og det er vi selvfølgelig utrolig stole over, siger hval-koordinator hos Jammerbugt Kommune, Jannie Ratke.

Da den 17 meter lange finhval blev udstillet for første gang på Blokhus Torv for tre år siden, blev det med det samme en kæmpe turistmagnet.

00:41

Sådan så det ud tilbage i 2016, da finhvalen skyllede op på stranden i Blokhus

Luk video

Mange tusinde gæster har siden været en tur inde i hvalens mave, når den har været udstillet i sin container på Blokhus Torv. Denne gang bliver dog en undtagelse, da det grundet Covid-19 ikke vil være mulighed for at komme ind i containeren. Derimod vil der være rig mulighed for at beundre Blokhus´ egen gigant igennem det store vinduesparti, der vil være oplyst hele døgnet.

Hvalen kan ses i Blokhus frem til 29. juni.

 

Læs også Finhvalen trækker besøgstallet op for Nordsøen Oceanarium

Finhvalen

• Finhvalen er det næststørste dyr på Jorden.
• Finhvalen findes i alle verdenshave og er almindelig i Nordatlanten.
• Den er en at de hurtigste hvaler og svømmer helt op til 40 km/t.
• Den træffes af og til i Skagerrak og indre danske farvande.
• Den kan blive op til 24 meter lang og veje op til 90 ton.
• Tidligere blev den kaldt sildehval, da dens føde består af sild og brisling.

Se mere