LIGE NU:

Ejer af plukselv-blomstermarker: - Det er så livsbekræftende

Selvpluk blomstermarker udenfor Fjerritslev skaber glæde i lokalområdet.

Lige udenfor Fjerritslev ligger en mark, der ikke ligner de andre. Den er nemlig fyldt med georginer, gladiolus og solsikker. Og marken får da også mere opmærksomhed end de omkringliggende.

- Vi har oplevet, at nogle tager stole med ud, for at nyde udsigten.

Det fortæller Mariane Brix Kjelgaard. Hun dyrker marken med sin mand, og sælger blomsterne som selvpluk til folk, der kører forbi. Og hun elsker den reaktion, hun får fra sine kunder.

- Når de sender penge via MobilePay, siger de altid tusind tak for blomsterne. Nogle sender sågar billeder af, hvad de bruger blomsterne til, fortæller Mariane Brix Kjelgaard.

Hun har, sammen med sin mand, haft selvplukmarkerne siden 2016, og ifølge hende er det hårdt arbejde.

- Vi sætter løg to gange om året. Der skal hakkes og luges. Og så skal der slåes græs hver uge, så det er et stort arbejde, fortæller hun.

Glæden betyder mest

Men det gør ikke noget for Mariane Brix Kjelgaard. Fordi det ifølge hende spreder så meget glæde.

- Det er enormt livsbekræftende at se, når folk stopper op for at nyde synet. Det er fedt, når vi kan se, at folk vil ud af bilen og have et billede med marken.

Hun fortæller, at det lokale plejehjem tidligere har været forbi med en hel bus fyldt med pensionister for at besøge de blomstrene marker. Men selvom interessen er stor, er det nok ikke selvpluk blomstermarker, man skal kaste sig ud i, hvis man gerne vil tjene en hurtig skilling. Mariane Brix Kjelgaard er lærer til daglig, mens hendes mand er landmand, så projektet med selvpluk blomster er mere en hobby for parret.

- Vi holder da lige skindet på næsen. Men for os betyder det mere, at vi kan sprede glæde med blomsterne, siger Mariane Brix Kjelgaard.