03:51

Flere og flere unge bekymrer sig så meget for miljø og klima, at de frygter at de ikke har en fremtid, hvis ikke samfundet skifter retning og begynder at gøre mere for at bevare kloden. Sidst strejkende unge folkeskoleelever for i stedet at demonstrere for et bedre miljø, og i dag var skoleelever fra hele landet ude og samle affald op i et forsøg på at redde miljøet. Video: Ivan Johan Hansen

Elever samler affald: - Folk skal tage sig sammen og smide affaldet i skraldespanden

Elever fra Thorup-Klim Skole tog mandag på stranden for at samle affald. Et initiativ som Danmarks Naturfredningsforening står bag.

- Man bliver ikke så lykkelig af at se plastic i tang eller på vejen, fordi folk er lige glade med naturen, lyder det fra Storm Schmidt Nielsen.

Læs også Se video: Nordjyske elever strejker for klimaet

Han er en af de elever fra Thorup-Klim Skole, som mandag var taget på Thorup Strand for at samle affald.

Men faktisk var det ikke kun på Klim Strand, der blev samlet affald- det blev der gjort i hele landet.

Det er Danmarks Naturfredningsforening, der står bag initiativet og de forventer at 146.000 vil hjælpe til med at samle affald.

- Vi ved, at det generer danskerne voldsomt, når de går tur i naturen, at de ser affald ligge og flyde. Så det handler også om oplevelsen. Så jeg håber på en øget bevidsthed, så man bliver mere omhyggelig med at ramme skraldespanden, i stedet for at efterlade det i naturen, siger præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, som også selv var ude at samle affald.

Læs også 12-årige Astrid og Sara går til kamp for klimaet

Eleverne på stranden i Klim er enige med præsidenten i Danmarks Naturfredningsforening.

- Det er for det meste bare dovenskab. For eksempel hvis der nu er for langt over til skraldespanden. Folk skal tage sige sammen og smide affaldet i skraldespanden i stedet for at det skal gå ud over naturen og vores fremtid, siger Storm Schmidt Nielsen.

Efter dagens affaldsindsamling lykkedes det eleverne fra Thorup-Klim Skole at samle 44 kilo affald op på stranden.