Foto: Mick Anderson

Finhvalen er tilbage i Blokhus: Stort trækplaster blandt turister

I Blokhus glæder de sig over, at den berømte finhval er vendt tilbage i påsken, hvor den er et stort trækplaster blandt byens turister.

Mange tusinde turister får sig en på opleveren, når de i påskedagene besøger Blokhus.

Skelettet fra den berømte finhval, der strandede i Blokhus for tre år siden, er vendt tilbage for første gang i år efter at have været hos Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. 

Og skelettet er et vigtigt led i turiststrategien i Blokhus, fortæller turistchef i Jammerbugt Kommune Anders Stryhn.

  Foto: Mick Anderson

- Hvalen er en del af den gode Blokhus-oplevelse. Du finder restauranterne, detail-handlen og så finder du nogle af vores små oplevelsessteder som eksempelvis finhvalen. Og det hele bygger op til en god feriedag, siger Anders Stryhn. 

- Der kommer mange tusinde gæster ind og ser hvalen i løbet af sæsonen. Om de kommer alene for hvalen, er svært at sige, men det er en del af trækplastret. 

Helt ekstraordinært er det ikke eneste gang i år, at finhvalen besøger Blokhus. Den kommer faktisk allerede igen den 7. september, hvor den vil være i Blokhus frem til den 27. oktober. 

  Foto: Mick Anderson

Da finhvalen strandede ved Blokhus for tre år siden, blev den med det samme en turistmagnet, og interessen har været stor lige siden. 

Og der har også været meget at interessere sig for de seneste par år, når det kommer til hvaler. 2018 bød på hele tre strandede hvaler i Nordjylland. Først en sejhval, derefter en grindehval og til sidst en vågehval, som også skyllede op på land i Blokhus. 

Finhvalen vil være udstillet i Blokhus frem til den 2. juni. 

Fakta om Finhvalen

  • Finhvalen er det næststørste dyr på Jorden.
  • Finhvalen findes i alle verdenshave og er almindelig i Nordatlanten.
  • Den er en at de hurtigste hvaler og svømmer helt op til 40 km/t.
  • Den træffes af og til i Skagerrak og indre danske farvande. 
  • Den kan blive op til 24 meter lang og veje op til 90 ton. 
  • Tidligere blev den kaldt sildehval, da dens føde består af sild og brisling.