LIGE NU:

Fitnesscentre fravælges på grund af coronapas

Der er langt mindre rift om håndvægtene og motionscyklerne i de nordjyske fitness og motionscentre. Bøvl med at få coronpas får medlemmerne til at blive hjemme, lyder det, og det kan få konsekvenser for folkesundheden, hvis vi ender med helt at droppe motionen.

35-årige Jennifer Solty er kommet noget mindre i fitness, end hun plejer. Før coronanedlukningen trænede hun fire gange om ugen. Men efter de begrænsede åbningstider, er det blevet reduceret.

- Det er lidt øv for mig, fordi jeg døjer lidt med nogle småskavanker, så det kunne være dejligt at kunne træne, det jeg plejer. Det er lidt svært med åbningstiderne for mig. Jeg kan måske lige få det passet ind i weekenden, så hvis jeg er heldig to gange om ugen.

Hos Loop Fitness i Aabybro kan de godt mærke, at kravene om coronapas og de deraf begrænsede åbningstider har ændret noget hos medlemmerne.

- Der er ikke nær så mange, som vi havde før nedlukningen. Det er der stor forskel på, siger Lone Johansen, centerleder i Loop Fitness i Aabybro.

Selvom der er stor glæde over muligheden for endelig at få lov til at åbne op igen, så kan de faldende besøgstal også mærkes i Aalborg.

Medlemstallet, fra før den aller første nedlukning og frem til nu, der mangler vi måske 40 procent af vores medlemmer, siger Jens-Peter Søborg, indehaver af Shape Up Fitness i Aalborg.

Inaktivitet er anden hyppigste årsag til tidlig død

Hvis den fysiske motion i centeret ikke erstattes med andre motionsformer, kan det få konsekvenser for folkesundheden.

- Vi ved at fysisk inaktivitet, det er faktisk det der ligesom er den anden hyppigste årsag til tidlig død. Så det har en stor betydning med vores fysiske aktivitetsniveau og hvor aktive, vi er. Så på den lange bane, kan det have nogle alvorlige konsekvenser, hvis vi ikke sørger for at opretholde vores fysiske aktivitetsniveau, siger Christina Bjørk, lektor ved Forskningsafdelingen for sundhed og social kontekst.

Der er endnu ikke forskning, der viser, hvilke motionsvaner danskerne har fået efter coronanedlukningen. Men som det ser ud nu, er det ikke fitnesscentrene, der trækker.

- Det bekymrende er, hvis der ikke er sat noget i stedet for – så vi kan se det her fald i aktivitet og en stigende andel, der er inaktive. For nogle kan det måske have været svært at finde noget at bytte det ud med, og det er den gruppe, som man kan være bekymret for, siger Christina Bjørk.

Vil gerne tilbage til normale åbningstider

I Aabybro har Lone Johansen har et forslag til, hvordan medlemmerne kan komme tilbage i fitness.

- Det jeg ville ønske mig, det var, at vi kunne have åbent ligesom vi plejer.

Jennifer Solty håber bare på, at hun kan begynde at få sved på panden lidt oftere.

- Altså for mig vil det passe bedre, at jeg får lov til at træne, hvornår jeg har lyst til og tid til.

Sundhedsministeriet oplyser, at partierne, bag planen for genåbning af Danmark i maj og juni vil drøfte erfaringerne med coronapasset og tage stilling til, hvordan det fortsat skal bruges.


Mogens Jespersen

Borgmestre kritiserer stadionkrav: Halvtomme stadioner for millioner

Rejserestriktioner ændres

play Sommerhusudlejer om rejselempelser: - Det har stor betydning for os

180621 Still Martin Nielsen Spritten

play Direktør for Spritten: - Aalborg Kommune forsøger at presse 5,8 millioner kroner ud af os

40_percent

play Faldskærmskonkurrence forsinkes af dårligt vejr

100820 Retten i Aalborg

Varetægtsfængsling for længerevarende mishandling: Skød offer i hovedet med luftpistol

Mogens Jespersen

Borgmestre kritiserer stadionkrav: Halvtomme stadioner for millioner

Rejserestriktioner ændres

play Sommerhusudlejer om rejselempelser: - Det har stor betydning for os

Til forsiden

Til forsiden