Coronapas spænder ben: Motionscenter må åbne igen, men er nødt til at vente

Fitnesscentre må åbne igen fra 6. maj som en del af den seneste genåbningsaftale. Der skal dog vises et gyldigt coronapas, før man kan træne i sit lokale fitnesscenter igen, og det krav betyder flere steder skår i genåbningsglæden.

Fitnessmaskinerne og håndvægtene er sprittet af og klar til brug, men Farsø Motionsklub kommer alligevel ikke til at invitere de træningshungrende medlemmer indenfor fra på torsdag, hvor centret ellers må åbne igen.

- Med de nye restriktioner skal der være bemanding på, så man kan tjekke coronapas, og det har vi ikke haft mulighed for at få på plads til åbning, siger Christian Mosgaard Jørgensen, der er formand for Farsø Motionsklub.

Fitnesscentre er en del af den genåbningsaftale, som regeringen natten til tirsdag indgik med de øvrige partier i Folketinget på nær Nye Borgerlige.

- Smittetallene er gode, indlæggelsestallene er lave, og det giver rum til en forsvarlig, men også betragtelig genåbning, sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S), da aftalen blev præsenteret.

Mangler 'paskontrollanter'

Fitnesscentrenes pris for at få lov at åbne igen er blandt andet, at de skal kontrollere, at medlemmerne har et gyldigt coronapas, før de kan få lov at træne. I den nye genåbningsaftale står der, at fitnesscentre skal sørge for, at der er personale til stede i hele centrets åbningstid.

”Der åbnes for fitnesscentre, herunder fitnesscentre på hoteller, med krav om coronapas. Der vil være krav om bemanding i fitnesscentrene i åbningstiden med henblik på at sikre den fornødne kontrol med coronapas og overholdelse af smitteforebyggende tiltag, herunder afspritning med videre,” lyder det i aftaleteksten.

Det krav er en udfordring for frivillige foreninger som Farsø Motionsklub, der havde over 500 medlemmer før nedlukningen.

- Vi skal simpelthen ud at finde nogle frivillige øjne, der vil tage den opgave, siger Christian Mosgaard Jørgensen.

Kravet betyder, at der ikke bliver tale om en fuld genåbning af motionscentret i Farsø, hvor der før nedlukningen var mulighed for at træne fra klokken 5 til klokken 23. Der er nemlig ikke mulighed for at ansætte medarbejdere, som kan stå for 'coronapaskontrollen'.

- Når man siger fitnesscentre, så er der mange, der tænker på unavngivne centre, der er kommercielt drevet, men der er jo også rigtig mange centre, der er drevet af foreninger, og de bliver skubbet til side, siger Christian Mosgaard Jørgensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland