Vragdele fra det tyske fly, der blev fundet af en gårdejer fra Birkelse. Foto: Per Frank Paulsen

Gårdejerens søn Daniel med en vragrest fra det tyske jagerfly, han og hans far fandt begravet fem meter under jorden. Foto: Per Frank Paulsen

Vragdele fra det tyske jagerfly, der blev fundet af en gårdejer fra Birkelse. Foto: Per Frank Paulsen

Der skulle graves dybt for at finde det tyske flyvrag på en mark ved Birkelse. Foto: Britt Rom Kristiansen (privatfoto)

Politiets teknikere og ammunitionsryddere arbejder på en gård i Birkelse, hvor der er fundet vraget af et tysk fly fra 2. verdenskrig. Foto: Per Frank Paulsen

1 af 5

Gårdejer og søn fandt flyvrag fra 2. verdenskrig

En gårdejer fra Birkelse har sammen med sin søn fundet en tysk jagermaskine fra 2. verdenskrig med liget af piloten om bord.

På en gård ved Birkelse har gårdejer Klaus Kristiansen og hans søn gjort et noget usædvanligt fund. Vraget af et tysk fly fra 2. verdenskrig er dukket op, og der tilmed fundet rester af pilotens lig om bord.

Fundet blev gjort i weekenden, og det hele begyndte, fordi gårdejerens søn skulle skrive opgave om 2. verdenskrig.

Læs også Daniel er vild med anden verdenskrig: Fandt flyvrag på marken

Det var Klaus Kristiansens bedstefar, der ejede gården under 2. verdenskrig, og familien havde hørt rygter om, at der skulle være et vrag et sted på ejendommen. Derfor gik Klaus Kristiansen og sønnen Daniel ud for at lede med metaldetektorer, og her fandt de altså flyet.

Det er en tysk jager af typen ME109, og flyet lå begravet fem meter under jorden, på et sted hvor der var mose på det tidspunkt, hvor flyet styrtede ned.

Læs også Pilot styrtede i døden i Nordjylland - har bud på hvem han var

Politiets kriminalteknikere undersøger nu stedet, og ammunitionsrydderne er også dukket op for at sikre den ammunition, der er fundet på flyet.

Den tyske ambassade er desuden underrettet, da der er fundet knoglerester fra piloten, der er blevet dræbt i styrtet. Der arbejdes nu på at fastslå den afdødes identitet.

Her kan du høre TV2/Nords Tommy Hald fortælle mere om fundet af den tyske jagermaskine.

01:34 Luk video