LIGE NU:

Grøn energi: Danmarks største landvindmøllepark er åbnet

Thorup-Sletten Vindpark skal levere strøm til 65.000 nordjyske husstande.

Omlægningen af den danske el-produktion fra sort til grøn er godt på vej. I dag bliver knap 50 procent af den samlede el-produktion leveret af vind og sol. Og Thorup-Sletten Vindpark, der blev officielt åbnet i dag, er en del af den.

Med 18 møller, som måler 150 meter og har en effekt på 4,3 MW, er parken nu Danmarks største. Ni møller er placeret i Vesthimmerland og ni møller i Jammerbugt kommune, og tilsammen kan de levere strøm til 65.000 nordjyske husstande.

CEO i Eurowind Energy A/S Jens Rasmussen stolt over den nye vindmøllesparks bidrag til den grønne omstilling.

- Med indvielsen af Thorup-Sletten kommer vores samlede portefølje af vind og sol op på en årlig elproduktion på næsten 1.000 GWh, der svarer til 250.000 husstandes årlige strømforbrug. Vi er selvfølgelig stolte af, at vi på den måde er væsentlige bidragsydere til Danmarks grønne omstilling og ambitionen om et mere klimavenligt Danmark, siger Jens Rasmussen i en pressemeddelelse.

Her suppleres han af erhvervsminister Simon Kollerup:

- Thorup-Sletten Vindpark er rigtig godt eksempel på, at vi i Danmark er langt fremme, når det gælder grøn energi. Det gør mig både som erhvervsminister og nordjyde rigtig stolt, at Nordjylland nu kan prale af at have Danmarks største landvindmøllepark, som kan lave grøn strøm til 65.000 husstande. Vi har i regeringen sat en ambitiøs målsætning om at reducere vores CO2-udledning med 70%, og vi arbejder benhårdt sammen med erhvervslivet på gøre den ambition til virkelighed, selvom det er en svær opgave.

Det har taget ni år at færdiggøre vindmølleparken.

Fakta om Thorup-Sletten

 

 

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Cykler på genbrugsplads Over Kæret

play Ny ballade hos Aalborg Renovation

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Til forsiden

Til forsiden