LIGE NU:

I kampen mod skradet: Nicholaine og familien holder Saltum ren

Hver dag på vej hjem fra skole samler Nicholaine Bøgh Bisgaard og hendes familie skrald i den lille nordjyske by Saltum. Hun håber at andre vil tage del i kampen mod skraldet.

Nicholaine Bøgh Bisgaard bor i Saltum med sin familie.

Hver dag, når børnene skal hentes fra skole, fylder hun klapvognen med skrald. Skrald hun finder i naturen og i byen, smidt bekrymringsløst af andre.

Det er vigtigt for hende at lære sine børn om skrald, og hvilken påvirkning det på sigt har på verdens natur.

- Det er vigtigt for mig at være et forgangsbillede for mine børn. Det betyder bare rigtigt meget for mig, at de har lyst til at være en del af del, og at de også får en forståelse for problematikken om, at der ligger meget skrald, og at det ikke forsvinder af sig selv, så vi er nødt til at hjælpe hinanden med at samle det op, siger Nicholaine Bøgh Bisgaard.

En renere fremtid

Selvom familien dagligt tager turen i den lille by, betyder det ikke, at vejen stadig er ren dagen efter.

- Selvom vi samler skraldet op her i dag, ligger der med garanti skrald her igen i morgen, fortæller Nicholaine Bøgh Bisgaard.

Og de mange ture med klapvognen har også fået Nicholaines børn til at tænke sig om i naturen. Hendes søn håber også, at andre vil tage og give en hjælpende hånd til i kampen mod skraldet.

- Det er dårligt at vi finder alt det skrald, det ødelægger miljøet. Det ville være meget bedre at få noget mere hjælp

En digital kamp for naturen

Udover den daglige opfordring til sine børn, om at passe på naturen og lade være med at smide skrald, opfordrer hun ligeledes sine knap 700 følgere på Instagram om selvsamme.

På sin profil deler hun blandt andet billeder af det skrald familien samler, for visuelt at skildre, hvilken forskel det gør, når man aktivt gør noget i kampen mod affald.