Foto: Scanpix

Jammerbugt Kommunes ansatte tilbydes sundhedssamtaler

Sundhedsstyrelsen er med inde over projektet, der skal forebygge muskelskelet- og livsstilssygdomme. Projektet løber over det næste halve år.

Jammerbugt Kommune gennemfører det næste halve år sundhedssamtaler på alle kommunens plejecentre, i alle hjemmeplejegrupper og i sygeplejen.

Samtalerne er et samarbejde mellem Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet samt Sundheds- og Seniorområdet. Det skriver Jammerbugt Kommune i en pressemeddelelse.

Vi forebygger nedslidning af arbejdsstyrken og fastholder medarbejderne på vores arbejdspladser.

Sundheds- og Arbejdsmarkedschef Jannie Knudsen, Jammerbugt Kommune

Projektet indgås sammen med Sundhedsstyrelsen og ti øvrige kommuner over en treårig periode.

Samtalerne er et frivilligt tilbud til alle medarbejdere på seniorområdet i Jammerbugt Kommune, hvor fokus er på forebyggelse af muskelskelet- og livsstilssygdomme.

- Vi tilbyder alle ansatte en sundhedssamtale som en proaktiv og forebyggende indsats rettet mod erhvervsaktive, som er i særlig risiko for at få livsstilsbetingede sygdomme og muskelskeletlidelser. Derfor opfordrer vi alle til at deltage i sundhedssamtalen, siger Ib Nellemann, formand i Social- og Sundhedsudvalget i Jammerbugt Kommune.

Læs også Danske Regioner: Aldrig har Sundhedsvæsenet været bedre

Tilbuddene skræddersys til den enkelte

Samtalerne følges op af forskellige kommunale sundhedstilbud. Jammerbugt kommunes sundhedsordning har for eksempel mulighed for at give individuelle træningstilbud, mens der også kan skræddersys målrettede tilbud til en gruppe af medarbejdere ude på den enkelte arbejdsplads.

- Vi har her en gylden mulighed for at tænke flere af vores indsatser sammen og udmønte dem lokalt på arbejdspladserne. Dermed forebygger vi nedslidning af arbejdsstyrken og fastholder medarbejderne på vores arbejdspladser, forklarer Sundheds- og Arbejdsmarkedschef Jannie Knudsen.