Joanna har valgt efterskolen som tusindvis af andre unge: - Vi kommer til at savne hende

Det ligner et rekordår for elever på de nordjyske efterskoler. En af de efterskoler, der i dag tog imod sine nye elever, er Han Herred Efterskole, hvor Joanna Larsen skulle starte.

Alt tyder på, at i år bliver med rekordmange nye elever på de nordjyske efterskoler. En af dem er Joanna Hansen, der søndag begynder i 10. klasse på Han Herred Efterskole i Jammerbugt Kommune.

Hun glæder sig til at få en masse nye venner og samtidig udvikle sig til at blive mere selvstændig.

- Det er lidt grænseoverskridende, det dér med at skulle sove med nogle nye mennesker, man egentlig ikke rigtig kender, så ja, det er lidt spændende, siger Joanna Hansen.

Forældre kommer til at savne hende

Det var Joannas forældre, der opfordrede hende til at tage på efterskole, fordi de selv var afsted i sin tid. De mener, at det er en gave for børnene at få lov til at tage på efterskole.

Men selvom de er glade på Joannas vegne, så vil hun blive savnet hjemme på adressen i Slettestrand.

- Vi kommer til at savne hende mega meget, siger Joannas mor, Kari Hansen, der dog sætter sin datters følelser forrest.

- Jeg har det godt, fordi jeg kan mærke, Joanna er glad, og så pakker jeg mine følelser lidt væk, og så når vi sidder ude i bilen, så kan jeg pjevse lidt.

Ekstra pladser på efterskolen

Det er et rekordår for ansøgninger på de nordjyske efterskoler. Hos Han Herred Efterskole kunne man allerede i december sidste år melde de 154 pladser optaget.

I år har man faktisk valgt at oprette 14 ekstra pladser på efterskolen for at imødekomme den store interesse, men ikke på bekostning af fællesskabet.

- Det er vigtigt for os, at vi holder den her intimitet, altså det skal virkelig være sådan, at alle kender hinanden, både elever, men også voksne skal kende alle elever, siger Svend Aage Nielsen, der er forstander på Han Herred Efterskole.


Seneste nyt

fra Nordjylland