LIGE NU:

Julegaver til økonomisk trængte

For 11. år i træk opfylder foreningen "Giv en julegave" juleønsker for børn i økonomisk trængte familier i Jammerbugt Kommune.

Henny Gümüs fra Kaas har et stort hjerte. År efter år er hun primus motor i foreningen ”Giv en julegave”, der opfylder juleønsker for børn i økonomisk trængte familier.

Det er 11. år i træk, at hun samler gaver ind til dem, som mangler.

- Alle spil og set er jo talt op, så alt er der i, fordi de skal ikke sidde juleaften og mangle den sidste brik i puslespillet, siger Henny Gümüs, mens hun viser de mange pakker frem.

Foreningen deler hvert år omkring 500 gaver ud, men kun til familier i Jammerbugt Kommune, selvom behovet rækker langt ud over kommunens grænser.

- Jeg har fået både fra Sjælland og Ribe og en hel del fra Aalborg, hvor det rygtes, at vi har det her. Og der må jeg desværre skrive ”I bliver nødt til at finde nogen i jeres kommune”, fortæller hun

Det er donationer fra private og andre gode aftaler, der sikrer, at foreningen hvert år kan glæde flere hundrede børn.

- Det er jo alt det, der er givet ind af de forskellige børn. Nogle børn kommer selv og afleverer og nogle er det forældrene.

Anderledes i år på grund af coronavirus

Som så meget andet i år har coronavirussen også påvirket den traditionelle uddeling af gaverne. Normalt plejer familierne at dukke op på Gl. Moseby Skole, hvor pakkeriet finder sted, men i år er det pakket i papkasser, og køres ud til de familier, som skal have gaverne.

Ifølge Henny Gümüs er det dog ikke kun dårlige ting, som coronavirussen har ført med sig.

- Coronaen har faktisk gjort, at mange har fået ryddet op og fået afleveret sådan løbende i stedet for, at alt afleveres på en gang, og der så mandag heroppe, som vi er vant til, ligner noget, vi ikke ved hvad er, siger hun.

Selvom Henny Gümüs nærmest står i pakker til knæene og har travlt med dette års uddeling af julegaver, er næste års uddeling allerede begyndt.

Henny Gümüs startede julegaveuddelingen sammen med sin datter, men foreningen er i dag vokset og har omkring 50 frivillige, der hjælper med at indsamle, pakke og uddele de mange julegaver

 

25_seconds

play Fik en god idé: Lokalsamfundet bakker op om 10-årige Williams store planer

260221 Vendelbo Spedition - Jesper Bundgaard Madsen

play Virksomheder taber penge på at holde i kø: Ny VVM-redegørelse viser, at en tredje Limfjordsforbindelse vil kunne hjælpe

PH 260221 Skoler klar til test Still

play Skoler gør klar til test: - Hvis man ikke bliver testet, medfører det fravær

20210222-155648-L-1920x1920we

Smuk lørdag med op til 11 grader

25_seconds

play Fik en god idé: Lokalsamfundet bakker op om 10-årige Williams store planer

260221 Vendelbo Spedition - Jesper Bundgaard Madsen

play Virksomheder taber penge på at holde i kø: Ny VVM-redegørelse viser, at en tredje Limfjordsforbindelse vil kunne hjælpe

Til forsiden

Til forsiden