Kystby kæmper for at blive til helårsdestination

Lejrchef på campingplads med helårsåbent tror på fremtiden i Blokhus.

I Blokhus har de i flere år kæmpet for at blive en helårsdestination, så byen ikke kun bliver indtaget af turister i sommermånederne. 

Nogle af dem, der kæmper for byen, er det nye forpagterpar på Blokhus Natur Camping.

De har for første gang valgt også at holde vinteråbent for at støtte op om Blokhus som helårsdestination.

- Taget i betragtning af, at det er første gang, så synes vi faktisk, det er gået rigtigt, rigtigt godt, lyder det fra Lejrchef hos Blokhus Natur Camping, Peter Daugbjerg Jensen, som fortsætter:

- Det er klart, at når man starter på sådan et projekt, så tager det lidt tid at løbe i gang.

Liv i hele Blokhus

I løbet af vinteren har der hos Blokhus Natur Camping været gæster i både autocamper, campingvogn og sågar i telt. Og campingpladsen er ikke de eneste, der har haft gæster i kulden.

Tal fra et af byens udlejningsbureau viser, at antallet af overnatninger uden for højsæsonen er steget med 25 procent siden 2019.

- Vi har skøjtebanen, som er åben om vinteren, og de fleste restauranter og butikker har også åben. Så det gør også noget for selve destinationen, fortæller bureauleder ved Feriepartner Blokhus, Trine Flindt.

quote Det er fedt, at der er noget mere liv, så det ikke er sådan en spøgelsesby

Jacob Gorm Davidsen, Nørresundby

Jacob Gorm Davidsen fra Nørresundby er en af dem, der tirsdag er at finde på skøjtebanen med sine børn. De er kommet i Blokhus i mange år.

- Vi synes, det er rart at komme ved stranden og opleve Vesterhavet hele året rundt, både efterårsferien og vinterferien, siger Jacob Gorm Davidsen og fortsætter:

- Det er fedt, at der er noget mere liv, så det ikke er sådan en spøgelsesby. 

Se hele indslaget herunder:


Seneste nyt

fra Nordjylland