Nye kameraer spottet: Er det politiets hemmelige våben?

Der dukker i øjeblikket flere nye kameraer, som ingen vil kendes ved, op i Nordjylland.

Høje, sølvgrå master med et lille, sort kamera på toppen. Det er synet, der møder nordjyderne flere steder i regionen, hvor der opstilles nye kameraer. 

Blandt andet er de nye kameraer spottet i rundkørslen ved Aalborg Lufthavn. Desuden er der i gang med at blive monteret flere i rundkørslen ved Birkelsevej i Aabybro. 

Hvem opsætter kameraerne?

Hverken Nordjyllands Politi, Aalborg Kommune, Vejdirektoratet eller Sund og Bælt, som udfører opgaven med de fem miljøzoner i landet, vil kendes ved kameraerne. 

Ifølge TV2 Nords oplysninger er det med størst sandsynlighed nye, såkaldte ANPG-kameraer fra Rigspolitiet.

ANPG er det danske politis stationære, automatiske nummerpladegenkendelseskameraer.

Det er et af politiets arbejdsredskaber til forebyggelse, efterforskning, afsløring eller retsforfølgning i strafbare forhold.

"Af operationelle hensyn" vil Rigspolitiet dog hverken be- eller afkræfte, at de nye kameraer tilhører dem.

Styrker politiets indsats

I 2020 var der omkring 250 stationære ANPG-nummerpladescannere i Danmark, og 50-100 mobile kameraer, som er dem, der er monteret på patruljekøretøjerne. 

Det tal er formentlig fortid nu.

For i Justitsministerets aftale om politiets og anklagemyndighedens økonomi fra 2021 til 2023 står der, at der er afsat midler til en markant udvidelse af politiets ANPG-kapacitet (automatisk nummerpladegenkendelse) med 112 nye stationære og 105 mobile anlæg, der forventes fuldt ud at kunne blive taget i brug i tredje kvartal 2022.

Har du et godt tip?

Hvis du kender noget til de nye kameraer, vil vi meget gerne høre fra dig. Klik herunder eller send en mail til redaktion@tv2nord.dk

Tip os

Seneste nyt

fra Nordjylland