LIGE NU:

Mogens Gade: Er der svindlet, skal vedkommende stå til regnskab

Tidligere medarbejder hos Jammerbugt Kommune og Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i Hjørring anklages for svindel og brud på regler for inhabilitet.

En tidligere medarbejder i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i Hjørring og Jammerbugt Kommune er mistænkt for at have sendt omkring 4,1 millioner kroner videre til sin kæreste ved at hyre hans firma til overpris. Det skriver Ekstrabladet onsdag.

Det har fået forsvarsminister Trine Bramsen (S) til at igangsætte en undersøgelse – en undersøgelse som Jammerbugt Kommune vil bidrage til, hvis det bliver nødvendigt.

- Der er mange ting, der skal undersøges i den sag, og jeg må bare sig, at hvis der er svindlet for offentlige midler, så skal vedkommende stå til regnskab for det, siger borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Christen Gade (V), til TV2 Nord.

 

Først ansat i Hjørring – derefter i Jammerbugt Kommune

Ifølge Ekstrabladet var den mistænkte medarbejder ansvarlig for inventaret på en lang række asylcentre i landet. En opgave som blev varetaget af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelsen fra 2012 til 2014 og sidenhen af Jammerbugt Kommune fra 2015 til 2018.

I den forbindelse skal medarbejderen, der begge steder var ansvarlig for indkøbene, have hyret sin kærestes firma til overpris fra 2012 til 2016.

- Det er jo noget, der antyder, at det er forløbet gennem en lang periode og startet i den tid, hvor forsvarsministeren og styrelsen stod med opgaven. Så det er klogt at få undersøgt, om der er hold i de påstande, som er lagt frem, siger Mogens Christen Gade.

Ifølge Ekstrabladet skal medarbejderen hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og Jammerbugt Kommune have lejet sin kærestes lagerbygninger i Ringsted til en pris over markedsprisen og sendt ca. 4,1 millioner kroner i retning af kæresten. Det drejer sig om cirka 1,2 millioner kroner over en treårig periode hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og knap 3 millioner kroner i løbet af to år hos Jammerbugt Kommune.

Endnu en mulig svindelsag i Hjørring

Med sagen tegner Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse sig for endnu en mulig svindelsag. I december måtte forsvarsminister Trine Bramsen sende et rejsehold til Hjørring for at undersøge en række sager om mulig svindel. Indtil videre er en person blevet sigtet for bestikkelse og to ledende medarbejdere fjernet fra deres poster i den forbindelse.

Med den nye sag mener forsvarsordfører fra Dansk Folkeparti, Bent Bøgsted, at det danske forsvar bør granskes til tilbage til 2010.

- Det er som om, at der nu er gået hul på en byld med sager fra forsvaret, og det skal ikke undre mig, hvis flere sager dukker op. Jeg sagde sidste år, at man bør undersøge forsvaret længere tilbage end bare 2018, som man er i gang med nu, og det synes jeg vi har fået bekræftet, siger Bent Bøgsted til TV2 Nord.

Jammerbugt Kommune har i en årrække drevet asylcentre flere steder i landet, og det er i den forbindelse, at den omtalte medarbejder har haft ansvar for indkøb af materialer.

Nu vil borgmesteren i Jammerbugt Kommune til bunds i den nye sag.

- Det der er vigtigt for os, det er at sagen bliver undersøgt. Og ministeren har jo rettelig som dén, der er ansvarlig for inventaropgaven, helt fra start af påtaget sig opgaven. De undersøgelser vil vise, om der er noget at komme efter. Hvis der er noget at komme efter, er vi også med som Jammerbugt Kommune, siger Mogens Christen Gade.