Borgmester Mogens Gade er skuffet over, at han ikke fik at vide, at der var elever der ikke deltog, da Kronprinsesse Mary indviede skole Foto: Henning Bagger, Scanpix

Mogens Gade er skuffet over fejl-information i Mary-sag

Borgmester Mogens Gade er skuffet over, at han ikke fik at vide, at der var elever der ikke deltog, da Kronprinsesse Mary indviede skole

Trods klarhed om forløbet - og en undskyldning fra lederen af Aabybro Skole, er borgmester Mogens Gade fortsat meget skuffet og forundret over, at han og resten af Økonomiudvalget ikke modtog retvisende informationer om, at der var elever der ikke deltog på den store dag, da Kronprinsesse Mary indviede Aabybro Skole.

- Jeg tager til efterretning, at skolens ledelse erkender og undskylder, at der er sket en fejl i kommunikationen. Det ligger mig meget på sinde at sikre en inkluderende og rummelig skole, hvor der er plads til alle, og at dette sker i tæt dialog med forældrene. Derfor har mit udgangspunkt hele tiden været, at alle elever skulle have mulighed for at deltage i dagen. Der kan selvfølgelig være gode faglige argumenter for, at nogle elever kan have svært ved at deltage i sådanne store begivenheder. Det har jeg stor forståelse for. Når det er sagt, har vi alle lært af denne sag. Ingen ønsker igen at komme i en lignende situation. Jeg håber, at vi alle – trods alt, fortsat kan glæde os over, at vi havde en god indvielse af den helt nye skole. Den skole som skal danne rammen for mange, fælles positive oplevelser fremover for alle børn, siger Mogens Gade. 

Jammerbugt Kommunes politikere havde en klar tro på, at alle de børn, der havde lyst til og mulighed for at deltage i det arrangement, også deltog.

Men sådan var det ikke, for flere elever fra skolens specialklasser fik slet ikke muligheden for at møde Kronprinsessen, skolen havde nemlig på forhånd bestemt, at det ikke ville være en succes oplevelse for eleverne. Til stor utilfredshed blandt flere af de forældre til børn, der netop på indvielsesdagen med royalt besøg var blevet sendt på tur væk fra skolen.