LIGE NU:

Motocross i gang igen: For første gang i 34 år lægger Fjerritslev bane til DM i A-klasser

Når danmarksmesterskaberne i motocross skydes i gang, så sker det i Fjerritslev hos Han Herred Motorklub, og klubben stiller selv med flere kørere.

Efter en afkortet sæson sidste år på grund af corona-situationen har Danmarks Motor Union nu planlagt syv afdelinger hen over året for Danmarks bedste motocross-kørere i klasserne Damer, A MX 1, A MX 2 og Quad A, som dermed skal dyste om mesterskabet for 2021.

Første afdeling finder sted hos Han Herred Motorklub i Fjerritslev, og det er første gang siden 1987, at der afvikles en afdeling af DM i A klasserne i Han Herred Motorklub.

- Det er vi selvfølgelig meget beærede over, men også meget ydmyge overfor opgaven. Der stilles normalt en række krav til banen og de øvrige faciliteter for at få lov til at afholde et sådant løb, og når det gælder udenomsfaciliteter som f.eks. klubhus og vaskeplads, så lever vores forhold desværre ikke op de standarder, der kræves. Til gengæld er vores bane helt i særklasse, og det har i løbet af sidste år gjort, at landsholdet med stor succes har været på besøg hos os flere gange, siger klubformand Henrik Gammelholm.

Der vil være deltagelse af kørere fra alle egne af Danmark, og det er ikke hvem som helst, der stiller til start.

Mange af kørerne deltager også i store løb i både Europa og andre dele af verden. Heriblandt også europamesterskaberne og verdensmesterskaberne.

Han Herred Motorklub stiller selv med flere kørere til løbet. Blandt andre Nichlas Bjerregaard, som sidste år blev danmarksmester i ”kongeklassen” A MX 1.

Afvikling af større arrangementer har man i Fjerritslev erfaring med fra sidste år, da Han Herred Motorklub vandt Dansk Motorsport Award i kategorien ”Årets Motorsports Event” for afviklingen af 1. afdeling af DM i B klasserne. Det var første gang, man afviklede et løb under de corona-restriktioner, som var gældende på det tidspunkt.

- Det krævede et kæmpe arbejde fra klubben og de mange frivillige, men gav nogle gode erfaringer, som med fordel kan bruges i forbindelse med arrangementet den 11. april, siger klubformanden og tilføjer, at udfordringen bliver kun større af, at det bliver det første motocross-løb i Danmark, som afvikles under de specielle corona-regler om eliteidræt, hvor det "normale" forsamlingsforbud ikke er gældende.

Det er derfor muligt - med de p.t. gældende regler - at samle op til 500 personer til arrangementet.

- Han Herred Motorklub kan nu være med til at sætte standarden for en sikker afholdelse af arrangementer med så mange mennesker samlet i en usædvanlig tid, siger Henrik Gammelholm.

Fra klubbens side havde man håbet på at kunne byde velkommen til hundredvis af interesserede tilskuere, men på grund af de gældende corona-restriktioner er der desværre kun adgang for personer med en funktion i forbindelse med afviklingen af løbet.

- Det er brandærgerligt at vi ikke må have tilskuere til løbet, men vi gør selvfølgelig vores yderste for at alle regler bliver overholdt, fortæller klubformand Henrik Gammelholm .

Jammerbugt Kommune har længe været på landkortet med speedway i form af Brovst Speedway Club, som har fostret både danmarksmestre og verdensmestre.

- Jeg har selvfølgelig fulgt med i den spændende udvikling, der har været i Han Herred Motorklub de seneste halvandet år. Der er virkelig sket noget på og omkring banen i Fjerritslev. Det glæder mig naturligvis, når der er en sådan positiv udvikling i idrætten i Jammerbugt Kommune. At folk fra hele landet valfarter til Fjerritslev, er da skønt, siger borgmester Mogens Christen Gade, Jammerbugt Kommune, som selv kommer til klubben for officielt at skyde kampen om guldet i gang i Fjerritslev den 11. april.

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

den russiske spion webdok teaser

Grøn forskning for milliarder kan være stjålet: Her er historien om den russiske spion i Aalborg

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

Til forsiden

Til forsiden