LIGE NU:

Christian kan ikke nå at guide alle gæster i vindmøllepark - så nu har han lavet en podcast

En ny podcast skal give både turister og lokale viden om Testcenter Østerild, mens de bevæger sig rundt i vindmølleparken.

Med headset i ørene og et klik på en smartphone kan man nu blive vist rundt i Testcenter Østerilds store vindmøllepark. Christian Grant, der normalt laver rundvisninger i området, og journalist Karin Røjkjær har lavet sammen lavet en podcast, som skal føre både turister og lokale rundt blandt møllerne.

- Jeg er gennem tiden blevet kontaktet af folk, hvor det ikke lige har passet med, at jeg kunne være guide. Derfor har jeg haft den idé, at det må kunne gøres, så alle til enhver tid kan komme rundt og få de her oplevelser, siger tourguide Christian Grant.Meningen med podcasten er, at lytteren skal blive klogere på både teknikken i møllerne og naturen i området. Ifølge tourguirden er podcasten dog fortalt, så alle kan være med.

- Vi har prøvet så godt, vi kan at blande alt muligt. Der er jo selvfølgelig teknik i den, men det er ikke ned i nørdesnak. Det skal jo være noget alle kan forstå, og vi sammenligner med ting, vi alle kender i forvejen, siger han.

Corona gav det sidste skub

Selvom Christian Grant har gået med idéen om en tour-podcast i længere tid, så er der en særlig grund til, at den nu er blevet til virkelighed. Besøgscenteret ved Testcenter Østerild er lukket på grund af corona, og det har været med til at speede processen fra tanke til handling op.

- Det er nu, det skal være. Vi skal have de her tilbud, mens folk har brug for dem, siger tourguiden.

Og det er en rigtig god idé, mener Anders Riis fra København. I anledning af påsken er han på ferie i området og glæder sig over, at det er muligt at blive klogere på vindmølleparken, selvom besøgscenteret er lukket.

- Det er rart at få nogle facts og noget viden om det, man går rundt og kigger på, så man ikke går rundt i blinde, siger Anders Riis.

Turen er altid up to date

For tourguiden var det et bevidst valg fra start, at formidlingen af områdets historier skulle ske digitalt frem for at være skrevet sort på hvidt. Det giver nemlig mulighed for hele tiden at udvikle på rundvisningerne, fortæller han.

- Der sker hele tiden nye ting herude, og hvordan skal vi kunne opdatere det i noget trykt materiale? Det kan jo godt lade sig gøre, men det ville være et stort ressourcespild, siger Christian Grant.

Podcasten er derfor lavet i næsten 40 små kapitler, som løbende kan skiftes ud og opdateres, når der eksempelvis sker udskiftninger på møllerne. På den måde vil podcasten altid være fyldt med seneste nyt.

- Det er jo hele pointen, at det skal være up to date. Det dur jo ikke at gå og høre en historie, hvor de fortæller noget, der er long gone, siger tourguiden.

En guidet rundvisning vil dog aldrig blive det samme, som hvis man tog på tur med en rigtig guide, mener Christian Grant. Alligevel ser han frem til, at flere nu kan vises rundt blandt møllerne.

- Jeg håber da, at de er lige så begejstrede, som når jeg er med på tur, og siger: ”Yes, der var da en fed oplevelse,” siger han.

Podcasten er udkommet i tre versioner med forskellige længder, så man kan vælge rute efter behov. Den korteste udgave hedder Zone og er 1,6 kilometer lang, mens den længste med navnet Univers er en tur på 10 kilometer. Alle versioner af podcasten er gratis indtil 31. marts.

Podcasten kan findes via linket her.

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

Brand på Kildevej i Sæby

gallery Kraftig brand hærger ejendom ved Sæby: Staldbygninger brænder ned

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

60_percent

play Men In Black demonstrerer i Aalborg: - Når uret bliver ret, bliver modstand en pligt

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

Brand på Kildevej i Sæby

gallery Kraftig brand hærger ejendom ved Sæby: Staldbygninger brænder ned

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

Til forsiden

Til forsiden