Naturfagsmaraton giver liv og spænding til naturfagene

01:38

16 klasser dystede i teknologi og opfindelser.

Foto: Simon Mølgaard

1 af 2

DGI Huset i Aabybro var tirsdag fyldt med folkeskoleelever, der skulle deltage i Naturfagsmaraton. En dag som skal gøre naturfag mere spændende.

Skoleskemaet er ikke helt, som det plejer, i dag - for 16 nordjyske folkeskoleklasser.

Tirsdag står der nemlig Naturfagsmaraton på skemaet hele dagen.

En dag, der skal få elevernes øjne op for hvor mange forskellige og sjove ting, man kan lave med naturfag.

Læs også Godt nyt til krigsveteraner: Unikt værested på vej

- De får rigtigt meget ud af det. De får samarbejde, de får materialekendskab, de får kendskab til en lang række naturfaglige discipliner – så der er rigtig mange kvaliteter i det, siger lærer på Nørhalne Skole, Claus Søndergaard.

Over 400 elever er til stede i hallen i Aabybro for at dyste i otte forskellige opgaver. En af de elever, der er med sin klasse i DGI Huset tirsdag er Daniel Damgaard, og han er glad for lidt tid væk fra skolebøgerne.

- Det er i hvert fald bedre end, hvis man bare skulle lave ting, hvor man bare skrev – det er sjovt, at man også skal lave noget, fortæller Daniel Damgaard.

I løbet af Naturfagsmaratonet skal eleverne igennem otte opgaver, som de har kendt siden oktober. Opgaverne har de løbende arbejdet på, og tirsdag skulle de stå deres prøve foran dommere.

- De har været utroligt begejstrede for det. De har virkelig gået til den ude på skolen den sidste to og en halv måned, så det har været seriøst godt arbejde, siger Claus Søndergaard.

Forhåbentligt kan tirsdagens opgaver med at lave en transportkasse til bananer og et hjemmelavet musikinstrument ende med at give bonus.

Læs også Sjældenhed: Læsøbeboer vil i Folketinget

- Ud over den almindelig interesse for naturfag, så skulle der gerne komme et par ingeniører ud af det, det ville være en god sidegevinst, siger Claus Søndergaard.

En hel dag med naturfag er da heller ikke nok til at få Daniel Damgaard ned med nakken.

- Det har været sjovt nok, der har ikke rigtig været nogle problemer med det, siger Daniel Damgaard.

I år er der over 25.000 elever tilmeldt til naturfagsmaraton. I Nordjylland er der omkring 1.450 elever med til konkurrencen, som strækker sig over 62 individuelle konkurrencedage fra januar til maj.

Forsiden lige nu