LIGE NU:

Nyt motionsløb i Fårup Sommerland for hele familien

Motionsløbet 'Fårup-stafetten - REX24H' strækker sig over 24 timer, hvor hele familien kan få motion - og samtidig donere penge til udsatte familier. TV2 Nord er med til at arrangere løbet, hvor du kan løbe side om side med den kendte ultraløber Stine Rex.

Du plejer nok at få sved på panden, når du sidder højt oppe i Saven, Hvirvelvinden og Lynet, men nu kan du få svedperlerne frem ved bare at være nede på jorden.

Et nyt motionsløb giver dig nemlig en unik mulighed for at løbe ind og ud mellem alle dine yndlingsforlystelser i Fårup Sommerland - sammen med din familie eller venner.

Løbet hedder 'Fårup-stafetten - REX24H', og det er et stafetløb over 24 timer. Arrangørerne forventer, at op mod 5.000 motionsløbere melder sig klar til det hyggelige motionsløb, hvor alle kan være med - uanset formen.

- Der bliver masser af underholdning, og det bliver super sjovt. Vi får omdannet parken til en kulisse, hvor man kan hygge sig og løbe rundt i parken. Og det er virkelig et løb for hele familien – både dem, der vil løbe mange kilometer, tage den med ro eller gå en tur rundt i parken, har direktør i Fårup Sommerland Niels Jørgen Jensen netop fortalt på et pressemøde.

VIDEO: Se hele interviewet med direktør i Fårup Sommerland Niels Jørgen Jensen:

Du får også rig mulighed for at få et par tips og trick af de kendte ultraløber Stine Rex, som selv har gennemført et 48 timers løb i netop Fårup Sommerland. Og senest sat ny Danmarksrekord og nordisk rekord i Aalborg Zoo i 24 timers løb på løbebånd.

VIDEO: Se Stine Rex sætte ny Danmarksrekord i 24 timer på løbebånd i Aalborg Zoo 4. juni 2021:

Ultraløberen Stine Rex gør det igen – hun slår rekord og kan nu kalde sig landets bedste kvinde på løbebånd – 222,6 kilometer på 24 timer blev det til. Og hun løb i den gode sags tjeneste – for undervejs blev der samlet 31.000 kroner ind til organisationen Organdonation - ja tak.

Fra 48 timer til stafet

Ideen til stafetløbet opstod i september 2020, da Stine Rex løb 384 kilometer på 48 timer og dermed slog både den danske og nordiske rekord.

- For et år siden tog Stine en 'ordentlig tur' i Fårup på 48 timer, og der oplevede vi helt klart en stor bevågenhed. Og mange gange siden har både vi og Stine fået spørgsmålet: Kan I ikke arrangere et løb i Fårup, hvor I kan invitere nordjyderne med? Og det er så dét, vi gør nu, siger Niels Jørgen Jensen.

VIDEO: Se hele pressemødet her, hvor motionsløbet præsenteres:

Denne gang 'nøjes' ultraløber Stine Rex med at hyggeløbe sammen med deltagerne og sin egen familie - og hun glæder sig meget til arrangementet.

- Det er fuldstændig fantastisk, at det er blevet til noget, efter vi snakkede om det sidste år. (...) At vi kan gøre det her sammen og samtidig give nogle familier en god oplevelse. Jeg håber, I kommer med en kæmpe opbakning, så vi kan gøre det igen og igen, lyder opfordringen fra Danmarks bedste ultraløber.

VIDEO: Stine Rex: - Det er mega stort, at jeg har fået et løb opkaldt efter mig

TV2 Nord er medarrangør og sender direkte fra løbets i alle 24 timer. For direktør Mikael Justensen er 'Fårup-stafetten - REX24H' en vision, der bliver til virkelighed.

- Når man får en god idé, er det bare med at hugge til. Selvom man ikke er løber, kan man følge med alligevel. Vi håber, mange byder ind og løber med – både for at få en god oplevelse, men også for at bakke op om det gode formål, lyder det fra Mikael Justesen - og understreger TV2 Nords rolle i løbet:

- Det er vigtigt, at vi som stor kulturinstitution i Nordjylland spiller en rolle og gør en forskel - at vi gør noget godt endnu bedre. Det er vigtigt for et mediehus som vores at træde ind på scenen og give en skulder med, siger direktøren.

VIDEO: TV2 Nord-direktør: - Vi vil give en skulder med

Overskuddet går til udsatte familier

Løbet arrangeres i et tæt samarbejde mellem TV2 Nord, Fårup Sommerland, DGI og den nordjyske velgørenhedsorganisation Cool Unite. Hos DGI er formanden sikker på, at netop et livsglad løb som 'Fårup-stafetten - REX24H' er tiltrængt for mange i en coronatid.

- Vi har brug for oplevelser i den her tid, og det her en mega samlende oplevelse for hele Nordjylland. Vi kan have virksomheder og familier til at være med – vi kan have det hele heroppe, sagde Peter Otto Yde Thomsen på mandagens pressemøde i Fårup Sommerland – flankeret af de to maskotter Egern og Pindsvin.

VIDEO: DGI-formand: - Vi vil samle hele Nordjylland

Har du fået blod på tanden til selv at stille op til stafetløbet, så hjælper du samtidig mennesker i nød. Al overskuddet fra løbet går nemlig tiludsatte familier, som så selv kan opleve Fårup Sommerland takket være billetter og sæsonkort.

Formanden for Cool Unite, Jacob Riisgaard, er også personligt begejstret over at skulle sende flere hundrede trængte familier en tur op i Saven, Hvirvelvinden eller Lynet.

- Jeg kan selv huske, at som barn kom nogle af mine allerbedste sommerminder heroppefra. Jeg kan mærke helt ind i hjertet, at det gør ondt, hvis ikke alle får mulighed for at komme herop og få et lille afbræk fra hverdagen, sagde han på pressemødet.

VIDEO: Cool Unite-formand: - Mine bedste barndomsminder er fra Fårup

Vil du med til 'Fårup-stafetten - REX24H'? Så sæt et stort kryds i kalenderen fredag 1. oktober klokken 18 og frem til lørdag 2. oktober klokken 18.

Kort om 'Fårup-stafetten - REX24H'310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

Til forsiden

Til forsiden