På trods af krise springer Trine ud som kroejer

Corona og ændrede forbrugsmønstre har fået flere nordjyske kroer til at dreje nøglen om. Alligevel har en ny ejer valgt at købe kroen i Biersted og drive den videre.

Trine Iversen er ved at gøre klar til onsdagens traditionelle menu på Biersted Kro. Den som folk bliver nødt til bestille bord for at være sikker på at kunne indtage på kroen, fordi det er så populært.

Onsdagens stegt flæsk med persillesovs ad libitum.

- Det er jo det, kroen er kendt for, så det er jo en god tradition, vi har her på kroen, siger den nye kroejer Trine Iversen.

Trine Iversen var ikke i tvivl, da hun så at kroen i Biersted var til salg.

- Den ligger i en lille hyggelig by,  og den har sin charme. Det var det jeg faldt for, da jeg var oppe og se stedet, fortæller kroejer Trine Iversen, der er flyttet ind i en lejlighed over kroen. 

Flere lukker

Der er udfordringer nok for den ny kroejer, selvom hun kun har ejet kroen i otte dage. Flere af hendes kolleger har for nyelig drejet nøglen om. Dels i kølvandet på Corona og krigen i Ukraine, men også på grund af ændrede forbrugsvaner. Det skræmmer dog ikke Trine Iversen.

- Nu har jeg alderen til det. Skulle jeg springe ud i det, så skulle jeg springe ud i det nu. Så må det briste eller bære, siger den 29-årige kroejer.

Flere lokale kroer er lukket

Flere nordjyske kroer har de seneste år måttet lukke. Her er et par af dem:

  • Løkken Vejkro

  • Gjøl Kro

  • Luneborg Kro

  • Rold Gl. Kro er lukket men under renovering.

Den tidligere ejer gennem 44 år hjælper stadig til i køkkenet, og hun er glad for at kroen forsætter i byen. Ifølge den nye ejere kommer der ikke til at ske de store ændringer på stedet.

-Det er i småtingsafdelingen, hvis vi laver noget om. Det er stadig gammel dansk mad vi vil forsætte med her på kroen, siger kroejer Trine Iversen, Biersted Kro.

Aftenens menu, med stegt flæsk og persillesovs, har været en fast tradition på Biersted Kro hver onsdag siden 2003.  

Herunder kan de se et klip fra 2011, da Mogens Jørgensen var forbi for at få stegt flæsk. 

Mogens er denne gang taget til Biersted Kro, hvor menuen om onsdagen fylder restauranten til sidste stol.Seneste nyt

fra Nordjylland