Tranum Klit Camping nedlægges og skal være naturmark. Det har Naturstyrelsen bestemt. De 80 fastliggere på pladsen er chokerede og i oprør. Foto: Torben Lykke Larsen

Sidste bud er givet: Stor interesse for at købe Tranum Klit Camping

11 seriøse bud nåede Naturstyrelsen Vendsyssel at få ind på Tranum Klit Camping, inden budvinduet lukkede fredag klokken 12.

Der har været overvældende interesse for at overtage den ellers lukningstruede Tranum Klit Camping ved Brovst. I dag, fredag, klokken 12 udløb fristen for at byde på den lille campingplads - og vi kan allerede nu afsløre, at der er kommet mere end ét.

- Der har faktisk været forholdsvis stor interesse fra mulige købere. Der har været mange ude at besigtige pladsen, og vi har modtaget 11 bud på pladsen, som alle er seriøse, siger Jesper Blom, skovrider ved Naturstyrelsen Vendsyssel. 

Læs også Tranum Klit Camping reddet fra nedlæggelse

Tranum Klit Camping, som er en statsejet campingplads, har været en varm kartoffel for Naturstyrelsen, siden det i september sidste år blev meddelt, at pladsen skulle lukkes til årsskiftet og i stedet omdannes til naturplads for spejdere og skoleklasser. Det fik nemlig ikke så få af pladsens stamgæster til at komme med indsigelser i en grad, så politikerne tog sagen op.

Affæren endte med, at Tranum Klit Camping sammen med flere andre tidligere statsejede campingpladser blev sat til salg til stor glæde for både gæsterne og pladsens forpagter, som gerne ville lægge billet ind på at blive ny ejer.

Skal godkendes af Skat

Det er dog endnu for tidligt at sige noget som helst om, hvem der er løbet med sejren i budrunden. 

Læs også Campingfolk i oprør i Tranum: - Det er hamrende udemokratisk

- Det fungerer sådan, at det højeste bud nu skal godkendes af Skat, før vi kan skrive en kontrakt med den nye ejer og overdrage pladsen, så den kan åbnes til sæsonen. Men vi forventer, at det vil gå hurtigt, siger skovrider Jesper Blom fra Naturstyrelsen.

Først når den proces er overstået, vil det blive meddelt, hvem der fremover skal drive Tranum Klit Camping.

Balladen om Tranum Klit Camping

Som del af regeringsgrundlaget skulle 17 statsejede campingpladser og skovarealer sælges i løbet af foråret 2018.
I første omgang ønskede Naturstyrelsen dog Tranum Klit Camping nedlagt i stedet for solgt, og derfor kom pladsen ikke med på listen.
Men ud af 22 høringssvar om lovforslaget var de 21 protester mod at nedlægge Tranum Klit Camping, der har eksisteret siden 1960.
Derfor kom Tranum Klit Camping med på salgslisten, og fra 1. februar har mulige købere så kunnet give deres bud.

 

00:26

Naturstyrelsen nåede at få 11 seriøse bud på Tranum Klit Camping, inden bud-vinduet lukkede i dag

Luk video