LIGE NU:

Smitten stiger i Jammerbugt Kommune: - Det er kedeligt, og det er træls

Jammerbugt Kommune har det næsthøjeste antal smittede i Danmark målt i forhold til antallet af indbyggere. Det er særligt Gjøl, der er hårdt ramt.

Det går den gale vej med smitten i Jammerbugt Kommune. Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at 65 personer har konstateret smitte med coronavirus. Det svarer til 170 smittetilfælde per 100.000 indbyggere, hvilket gør Jammerbugt Kommune til den i øjeblikket næsthårdest ramte kommune i landet.

- Det er kedeligt og ærgerligt, at vi ligger så højt, siger borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Christen Gade (V).

- For ikke ret lang tid siden var vi en af de lavest placerede på listen, men vi gør hvad vi kan for at komme ned ad listen igen, siger han.

Borgmesteren fortæller at det særligt er på Gjøl smitten er koncentreret og derfor har der både onsdag og torsdag været et mobilt testcenter i Gjølhallen.

- I går havde vi lige under 250 i gennem og vi havde fire mand på, så det var en okay dag, siger Kia Brøchner Hjortshøj, der er poder på testcenteret.

Artiklen fortsætter under videoen:

 

Årsag endnu uklar

Borgmesteren håber, at testcenteret kan bidrage til at få brudt smittekæderne.

- Der er et højere smittetryk på Gjøl end andre steder i kommunen. Så er det jo en god markering, at man kan komme over og få en test. Det er jo med til at sikre, at smittekæderne kan blive bremset, siger han.

Sideløbende med de stigende smittetal på Gjøl har 19 minkbesætninger i området fået konstateret covid-19, men ifølge Mogens Gade kan man ikke endnu konkludere, at det er årsagen til de stigende smittetal blandt borgerne.

- Det virker jo oplagt, men vi skal også passe på, vi ikke laver en hetz i forhold til minkavlerne på Gjøl eller andre steder i landet. Der er nogle ting, vi ikke er sikre på, og så er det klart, at vi som kommune ikke kan gå ud og pege på minkavlerne. Det er de overordnede sundhedsmyndigheder, der skal sige, hvad den høje smitte skyldes.

TV2 Nord har forsøgt at få en forklaring på smitten på Gjøl fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som står for smitteopsporing, men de har i dag ikke ønsket at kommentere sagen.

20200616-144434-5_44Mb

play Små sommerhuse rives ned og erstattes af megasommerhuse

Kør bil, uopmærksomhed

play Politiet sætter fokus på uopmærksomhed i trafikken

Casper-kattegat-Gjerluff-16

Steinfath er i mål efter knap 11 timer på havet

def_thumb,50_percent

play Nedlukning i 'Gaden' har reduceret vold markant: Borgmester afviser at lukke festen tidligere

20200616-144434-5_44Mb

play Små sommerhuse rives ned og erstattes af megasommerhuse

Kør bil, uopmærksomhed

play Politiet sætter fokus på uopmærksomhed i trafikken

Casper-kattegat-Gjerluff-16

Steinfath er i mål efter knap 11 timer på havet

Til forsiden

Til forsiden