LIGE NU:

Speedway er tilbage i Brovst efter 11 års fravær i Superligaen

For første gang i 11 er der blevet kørt speedway på eliteplan på motorbanen i Brovst. Nordjysk Elite Speedway er i denne sæson tilbage i Superligaen.

Over 1000 tilskuere har onsdag aften fundet plads på lægterne på volden i Brovst. Normalt er der mellem 100 og 200 tilskuere, men denne dag er helt speciel. Det er sæsonens første superligamatch i Brovst – og den første, der bliver kørt i mere end ti år.

- Det er stort. Jeg har glædet mig som et bette barn, og jeg har næsten ikke sovet i nat, så det er en forløsning, siger Allan Thomsen, der er direktør i Nordjysk Elite Speedway.

Onsdag var også første aften, hvor tilskuerne fik mulighed for at se den danske stjernekører Leon Madsen i aktion for Nordjysk Elite Speedway, som klubben i Brovst nu hedder. Leon Madsen, der vandt VM-sølv i 2019, har ikke kørt i den danske liga i ti år, men nu er han vendt tilbage til hjemlandet.

- Det er en dejlig dag. Solen skinner, og der er mange tilskuere på lægterne. Det bliver utrolig fedt at komme hjem og køre igen, siger Leon Madsen inden aftenens første heat går i gang.

Max point

I 1990’erne var Brovst Speedway Club en af de førende i Danmark, og klubben har vundet danmarksmesterskabet tre gange, senest for 21 år siden. Men økonomiske problemer betød, at klubben ikke længere kunne være med i den bedste liga.

Før nu. Jammerbugt Kommune har tegnet et tre-årigt sponsorat med klubben, der har sat gang i superliga-holdet, og et sponsorat fra Sparekassen Vendsyssel har betydet, at Nordjysk Elite Speedway har kunne få Leon Madsen til klubben.

- Det er rørende, og det er uvirkeligt. Det er mange år siden, man har oplevet det sidst, så det er fantastisk. Det er nok først i morgen, det går op for mig, hvor stort det har været, siger direktør Allan Thomsen, mens han ser på banen, hvor der igen bliver kørt speedway på eliteplan.

Leon Madsen ender med at vinde alle sine fem heats onsdag, men Nordjysk Elite Speedway må alligevel se sig slået til sidst.

- Min egen præstation kan jeg ikke sætte en finger på, for jeg får maksimumpoint. Det er bare ærgerligt, at vi ikke kan nå sejren. Det er rigtig fedt at komme herop og levere et godt show for det publikum, der er kommet i dag, siger Leon Madsen.

Kunsten Aalborg

550.000 kroner forsvundet fra værk: Kunsten-direktør overrasket over medierne

Nyt badehotel

2,5 år efter den altødelæggende brand kunne Svinkløv Badehotel slå dørene op igen

def_thumb,50_percent

play Boksning: Jydske Mesterskaber afholdt i Nørresundby

Brand i ældrebolig

play Brand i ældrebolig: Frygtede 90-årig kvinde var derinde

Kunsten Aalborg

550.000 kroner forsvundet fra værk: Kunsten-direktør overrasket over medierne

Nyt badehotel

2,5 år efter den altødelæggende brand kunne Svinkløv Badehotel slå dørene op igen

def_thumb,50_percent

play Boksning: Jydske Mesterskaber afholdt i Nørresundby

Til forsiden

Til forsiden