Siden den altødelæggende brand natten til den 26. september sidste år har køkkenchefen på Svinkløv Badehotel været uden køkken - og derfor ude af stand til at gøre dét, han er allerbedst til - nemlig at lave mad.
Men har man ikke selv et køkken, så må man låne et. Det gjorde den prisvindende kok Kenneth Toft-Hansen, da han 27. januar var inviteret til gourmet-festival i Tyskland.
- Det er jo rart at mærke, at man stadigvæk kan, hvis man var lidt i tvivl. Så det er dejligt, siger Kenneth Toft-Hansen om at være tilbage i et stort køkken.
Kenneth Toft-Hansen agerede køkkenchef på det fornemme hotel Ambassador i kurbyen St. Peter-Ording i det nordvestlige Slesvig-Holsten. Her arbejdede den anerkendte danske kok sammen med en række tyske kokke, og det gav visse udfordringer i anretningen af maden.
- Det må gerne ligge lidt tilfældigt og levende, men nu ligger alle sellerierne i en ring. De kan ikke få det til at ligge tilfældigt, for det strider bare mod alt, de har lært, fortæller Kenneth Toft-Hansen.
Med sig til Tyskland havde Kenneth Toft-Hansen en ganske særlig ingrediens: Saltede og tørrede oksehjerter, som overlevede den altødelæggende brand på Svinkløv Badehotel sidste efterår.
- De hang i et andet lokale end på Svinkløv, så de overlevede branden. Vi synes, det var lidt hyggeligt at servere dem hernede, siger Kenneth Toft-Hansen.
Og køkkenchefens medbragte ingrediens blev varmt modtaget. Efter middagen modtog han i hvert fald et stort bifald fra de mange tilfredse - og mætte - gæster.
Hvis alt går efter planen, så åbner et genopført Svinkløv Badehotel med Kenneth Toft-Hansen i køkkenet i 2019.