TV-kendis skal cykle uafbrudt i seks døgn: - Min røv kommer bogstavelig talt til at brænde

Patrick Simiglai bruger sin egen fortid som misbruger som drivkraft.

- Jeg tror, det bliver hårdt. Men det er ikke umuligt.

Sådan lyder det fra forfatter Patrick Simiglai, når han ser frem mod de seks døgn, han skal tilbringe på en body-bike, der er en spinningscykel.

Patrick Simiglai, der også er kendt fra tv-programmet Korpset på TV 2, har nemlig sagt ja til at deltage i seks-døgns-løbet, "6-dagsløb med smil", der afvikles i Aabybro i slutningen af august.

Det er Stine Rex, der blev verdensmester ved at løbe uafbrudt i 48 timer rundt om søen i Aabybro sidste år, der står bag sportsarrangementet, hvor hun nu har fået TV-kendissen Patrick Simiglai med på holdet.

- Jeg kan godt lide at støtte gode sager med at inspirere andre til, at man kan mere, hvis man bare finder troen på sig selv, siger Patrick Simiglai.

- Jeg er bare så glad for, at Patrick ville være med. Han har selv en helt fantastisk historie som drivkraft, og det er så inspirerende, siger Stine Rex. 

Bruger sin egen historie 

Patrick Simiglai har en fortid med et liv i bandemiljøet og et ekstremt misbrug. Men med forskellige teknikker og redskaber blev han hjulpet ud af misbruget og hen mod et positivt tankemønster, der i dag har gjort ham til et forbillede for mange.

- Jeg har været typen, der har haft ondt af mig selv og givet skylden til alle andre for den adfærd, jeg havde. Men de sidste fem år har jeg vist det modsatte, og det vil jeg gøre igen her den 26. august, siger han.

I forbindelse med løbet vil der blive samlet ind til SMIL-fonden, der er en velgørende forening, som støtter børn med alvorlige og kroniske sygdomme på tværs af diagnoser. 

TV-kendissen har aldrig dyrket spinning. Men med denne udfordring går han efter en verdensrekord.

- Jeg har aldrig været cykelrytter som sådan, men nu springer jeg på en cykel, fordi jeg har troen på mig selv og sætter indstillingen for dagen. Det her skal jeg klare. Det er seks dage af mit liv, jeg dedikerer for at støtte et godt formål og for at leve med stolthed resten af mit liv, siger han. 

Derfor var han heller ikke i tvivl, da Stine Rex pludselig skrev til ham på Facebook og spurgte, om han ville være med. Selvom han godt ved, at især bagdelen kommer til at blive udfordret. 

- Jeg har før cyklet 420 kilometer på mountainbike uden "ble-bukser", som jeg kalder dem. Det var dumt, for der brændte min røv. Nu vil jeg så tage ble-bukser på, men jeg tror stadig den kommer til at brænde. Bogstavelig talt.

Mens Stine Rex løber rundt om søen, skal Patrick Simiglai cykle. Det bliver dog ikke alene. For han får selskab af Stig Nicolaysen, der tidligere har deltaget i verdens hårdeste cykelløb, Race Across America, mens blandt andre også Sisse Fisker og Christian Fuhlendorff deltager i det store rekord-forsøg. 

- På en skala fra 1-10 glæder jeg mig 25, lyder det fra Patrick Simiglai. 

Arrangementet løber af stablen fra mandag den 26. august til 1. september ved TV2 Nord i Aabybro. 


Seneste nyt

fra Nordjylland