LIGE NU:

Vindmøllepark i modvind: Nabo vil politianmelde kommune

Balladen om vindmølleparken på Thorup-Sletten fortsætter. Det gør driften af vindmøllerne også - og nu vil en nabo til vindmøllerne politianmelde.

Vindmøllerne i Danmarks største landvindmøllepark på Thorup-Sletten, der ligger på grænsen mellem Jammerbugt og Vesthimmerlands Kommune, er blevet kendt ulovlig. Det er blandt andet på grund af hensynet til to typer af rovfugle i området, at vindmølleparken er kendt ulovlig. 

Alligevel fortsætter driften af vindmøllerne.

Juridiske eksperter, der uafhængigt har undersøgt sagen for Jammerbugt Kommune, har nemlig vurderet, at kommunen har handlet i god tro. I det juridiske notat fremgår det, at driften kan fortsætte, mens man laver undersøgelser, der skal klarlægge, om vindmøllerne truer de to rovfuglearter:

”…der ikke er grundlag for at meddele et standsningspåbud til ejeren af vindmølleparken om driftsstop i lovliggørelsesperioden”.

Fugle skubbes væk under undersøgelser

Den vurdering er naboen Liselotte Husted lodret uenig i. Hun kan ikke forstå, at man vælger at lade vindmøllerne køre.

- Hvis man ønsker at kigge alvorligt på de fugleundersøgelser, mener vi ikke, at det kan gøres mens vindmøllerne kører - det vil jo skubbe fuglene væk fra området, lyder det.

Det er Planklagenævnet der 9. marts fastslog, at vindmøllerne er opført på et ugyldigt grundlag. Ikke på grund af støj, men på grund af EU’s beskyttelse af bestemte dyrearter.

Eurowind: Ingen fare for fugle

Overvejer at sagsøge kommunen

Ifølge Liselotte Husted, som har fulgt med i sagens forløb, fik Eurowind A/S en betinget byggetilladelse af Jammerbugt Kommune. Den var betinget af, at hvis lokalplanerne, som byggetilladelserne var givet på baggrund af, skulle blive ophævet af en eventuel afgørelse fra Planklagenævnet, så var det Eurowind Energy A/S, der selv skulle stå for en eventuel nedrivelse eller udbedring.

Dermed ser det ud til, at Eurowind Energy A/S nu står med ansvaret for at ændre forholdene ved vindmølleparken, så de flugter med en eventuel ny lokalplan. Og indtil den kommer i stand, er den gamle lokalplan gældende. I den gamle lokalplan er der ikke grundlag for vindmølleparken, hvorfor parken, ifølge Liselotte Husted, er ulovlig.

Derfor er det heller ikke mange sekunder, hun tøver, da hun spørges ind til næste skridt:

- Vi laver en politianmeldelse. Og så har vi en advokat til at se på, om vi skal lave et søgsmål mod kommunen. Men det føles lidt som om, at uanset hvad vi gør, så er det de "store spillere" med mange penge, der vinder, siger Liselotte Husted.


lyntest podepind kviktest coronatest falck testcenter

Skoler gør klar til flere test - nu skal børn fra ni år testes i skoletiden

karrieremesse

play Rekordstor karrieremesse i Gigantium

Illustration_3Limfjordsforbindelse_Noerredyb

Limfjords-område skal undersøges for asbest

Thisted Kommune Rådhus (3)

Budgetforlig i Thisted: Fart på den grønne omstilling

lyntest podepind kviktest coronatest falck testcenter

Skoler gør klar til flere test - nu skal børn fra ni år testes i skoletiden

karrieremesse

play Rekordstor karrieremesse i Gigantium

Til forsiden

Til forsiden