LIGE NU:

Kendt aalborgensisk erhvervsmand sigtet i klitsag – nu står han frem

I oktober 2019 skrællede en gummiged toppen af to klitter på Sønderstrand i Skagen. To mænd er sigtet i sagen, og nu står den ene af de to frem.

Det vakte stor opsigt, da to klitter på Sønderstrand i Skagen i oktober måned sidste år blev udsat for hærværk.

Begge klitter fik skrællet toppen af, og mistanken gik på, at nogle beboere i nærheden af klitterne ville blive begunstiget af en bedre udsigt, når klitterne nu var blevet lavere.

quote Jeg kan kun beklage, hvis jeg skal blive en del af det i en senere dom.

- Hans Andersen, Sigtet i hærværkssag.

I sagen er to mænd sigtet for groft hærværk og overtrædelse af naturbeskyttelsesloven. Den ene af de to mænd er den aalborgensiske erhvervsmand Hans Andersen, der nu står frem og fortæller, hvad der ifølge ham skete den oktober nat.

Se et længere interview med Hans Andersen i videoen herunder:

TV2 Nord's reporter Jesper Christiansen har mødt Hans Andersen til et længere interview om hans rolle i sagen om de ødelagte klitter i Skagen.

- Jeg kan kun beklage, hvis jeg skal blive en del af det i en senere dom. Men jeg har ikke bestilt en gummiged, eller kørt en gummiged. Jeg synes, det er forkert, at den hændelse har fundet sted, og det kan man kun beklage, siger Hans Andersen til TV2 Nord.

- Det har været en rigtig træls sag, som har påvirket både mig og min familie, men også naboerne i området. Det har været rigtig uheldigt, fortsætter Hans Andersen.

Møde mellem de to sigtede

På en time natten mellem den 26. og 27. oktober sidste år skrællede en gummiged en større mængde sand af to klitter på Sønderstrand i Skagen. Den nordjyske erhvervsmand har bolig tæt på området. Og han mødtes dagen forinden i Skagen med den anden sigtede i sagen.

- Det kan godt være, jeg har sået et frø - det må retten afgøre på et senere tidspunkt. Jeg har i hvert fald talt med hjertet, det er helt sikkert, siger Hans Andersen til TV2 Nord.

quote Der er ikke bestilt en gummiged eller aftalt økonomi eller noget som helst.

- Hans Andersen, Sigtet i hærværkssag.

Hans Andersen afviser imidlertid, at de to sigtede mødtes for at aftale og planlægge hærværket.

- Der er ikke bestilt en gummiged eller aftalt økonomi eller noget som helst, siger Hans Andersen til TV2 Nord.

- Vi håber, at sagen kan finde sin afslutning og blive belyst på rette vilkår. Det, der er vigtigst for mig er, at Sønderstrand finder sin egen balance igen, og det er rigtig dejligt, at naturen har reetableret sig igen, siger Hans Andersen.

Hvornår sagen skal for retten er endnu uvist, og der er endnu ikke rejst tiltale i sagen mod de to sigtede.