01:40

Nordjyllands Politi har anholdt to mænd, sigtet for groft hærværk på en fredet klit i Skagen, men fortsætter efterforskningen i sagen.

Natten til den 26. oktober skrabte ukendte gerningsmænd toppen af omkring 2.000 kvadratmeter fredet klit ved Sønder Strand i Skagen.

1 af 2

To mænd sigtet for groft hærværk mod klit i Skagen: Politiet er endnu ikke færdig med efterforskningen

Nordjyllands Politi har anholdt to mænd, sigtet for groft hærværk på en fredet klit i Skagen, men fortsætter efterforskningen i sagen.

Læs også Fredet klit jævnet med jorden

Efter et par ugers efterforskning er der nu sket et gennembrud i den omdiskuterede sag om en fredet klit ved Sønder Strand i Skagen, der i slutningen af oktober blev udsat for groft hærværk. 

To mænd er anholdt i sagen, sigtet for groft hærværk og for at overtræde naturbeskyttelsesloven. Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De to mænd blev anholdt i går, tirsdag, og er begge bosiddende i Nordjyllands Politikreds.

- Vi har, lige siden vi modtog anmeldelsen, efterforsket intenst i sagen, så jeg er tilfreds med, at efterforskningen i går, tirsdag, gav det fornødne grundlag til at skride til handling og anholde to mistænkte, siger vicepolitiinspektør John Henriksen.

Adresse er ikke nærmere oplyst

Begge de anholdte er efterfølgende løsladt igen, og politiet oplyser, at man på nuværende tidspunkt ingen oplysninger har om de to mænds stillingtagen til sigtelserne imod dem, af hensyn til den igangværende efterforskning. Nordjyllands Politi oplyser heller ikke nærmere, hvor de to mænd er fra. 

Politiet har endnu en række efterforskningsskridt i sagen, der skal gennemføres, før man kan udtale sig yderligere.

- Når vi har afsluttet vores efterforskning, så klargør vi sagen til juridisk vurdering ved anklagemyndigheden, siger vicepolitiinspektør John Henriksen.

01:33

Indslag fra den 27. oktober om klitten ved Sønder Strand, der blev jævnet med jorden.

Luk video