Seneste nyt:

Birgit Hansen er træt af personangreb

Frederikshavn Kommunes borgmester, Birgit Hansen (S), glæder sig over en god valgkamp, men hun ærgrer sig over, at personangreb kom til at præge afslutningen af debatten.

En god valgkamp. Sådan lyder det fra Frederikshavn Kommunes siddende borgmester, Birgit Hansen (S).

- Jeg synes, det har været en god valgkamp, som er kommet omkring de der ærkekommunale områder som børn og ældre, folkeskole, kultur- og fritidsområdet og erhverv og bosætning, siger hun, men tilføjer hurtigt, at hun er træt af de personangreb, der er dukket op den seneste uges tid før valgdagen.

- På det seneste har der været personangreb. Der kan jeg godt mærke, jeg er blevet ældre og tænker: "øv... hvorfor skal det være sådan?", siger Birgit Hansen.

Birgit Hansen (S) ærgrer sig over personangreb i valgkampen.
Birgit Hansen (S) ærgrer sig over personangreb i valgkampen.
Foto: TV2 Nord

Modkandidat frustreret

På det seneste har spidskandidaten fra Venstre, Mette Hardam, blandt andet i Nordjyske Stiftstidende, luftet sin frustration over at arbejde i et byråd med absolut flertal bag borgmesterpartiet. For eksempel i forbindelse med de to elfærger, der er på vej til ruten mellem Frederikshavn og Göteborg.

- Byrådet kendte intet til de nye færger. Venstre hilser de batteridrevne færger mere end velkomne, men undrer sig over, at inddragelsen igen udebliver. Helt grundlæggende er det ikke ordentlighed, at borgmesteren skriver under på noget, vi ikke ved hvad er. Når hun står i byrådets navn og udfører noget på vores vegne, mener jeg også, at vi burde vide på forhånd, hvad hun skriver under på, sagde Mette Hardam (V) til Nordjyske i en større artikel søndag.

- Men nu skal luften renses, og så skal vi arbejde videre efter i morgen, tilføjer Birgit Hansen.

Håber på fire år mere

Med landets største opbakning på ikke færre end 42 procent af samtlige afgivne stemmer i Frederikshavn Kommune i 2017 og et absolut flertal på 18 socialdemokrater ud af 29 medlemmer bag sig i byrådet, ser Birgit Hansen frem mod valget med rimelig ro i maven.

- Det er jo vælgerne, der bestemmer, men jeg satser på også at være borgmester de næste fire år. Jeg vil gerne være formand for byrådet igen. Det er jo det en borgmester skal: stå på broen men også samle og samarbejde, for det er det, der er bedst for os alle. Så jeg håber, pilen peger på mig, siger hun.