Seneste nyt:

Borgmesteren, der ikke ville vælges, blev valgt

Karsten Nielsen sniger sig ind i kommunalbestyrelsen på yderste mandat.

Trods opfordringer til at stemme på andre så fortsætter Venstres Karsten Nielsen i politik på Læsø. 

Til nytår forlader han dog som planlagt borgmesterstolen, men efter tirsdagens valg står det klart, at han får en af de ni pladser i kommunalbestyrelsen på Kattegat-øen. 

Trods opfordringerne satte 21 Læsø-boere nemlig deres kryds ved Karsten Nielsen, og det rækker lige akkurat til, at han snupper Venstres tredje og yderste mandat.

- Jeg er glad og lettet over, at Venstre fastholder borgmesterposten, siger Karsten Nielsen med henvisning til, at Venstres Tobias Birch Johansen på valgnatten erklærede sig som ny borgmester på Læsø oven på en periode med stor uro og forvirring.

For sent at slippe af listen

Kort før valget bebudede Karsten Nielsen, at han ikke længere kandiderede til borgmesterposten. Det skete efter ballade om Læsøs kommunaldirektør, der endte med at forlade jobbet som følge af en sag om hans boligforhold på Læsø. 

Sagen kastede også skygger over Karsten Nielsen, fordi han tilsyneladende havde blandet sig i, hvorvidt sagen om kommunaldirektøren skulle politianmeldes nu og her eller ej. 

Som følge af sagen stillede han sit mandat til rådighed internt i Venstre, og partiet besluttede, at Tobias Birch Johansen i stedet skulle være borgmesterkandidat.

Trods det fangede bordet i forhold til Karsten Nielsen, for opstillingslisterne til KV21 var godkendt og offentliggjort, så Karsten Nielsen kunne ikke undgå at være på stemmesedlerne. 

Valgt trods opfordring

I stedet opfordrede han Læsø-boerne til at stemme på andre Venstre-kandidater. Det trodsede vælgerne.

- Jeg fik 21 personlige stemmer trods min appel om at sætte kryds ved en anden V-kandidat. Det betyder, at jeg får den yderste af Venstres pladser i kommunalbestyrelsen, konstaterer Karsten Nielsen.

Han får plads i kommunalbestyrelsen ved siden af de to andre Venstre-folk, Tobias Birch Johansen og Jens Morten Hansen.

Sådan så det ud, da Tobias Birch Johansen meddelte konstitueringen i går:


Tobias Birch Johansen, som var borgmester i forrige valgperiode fra 2014 til 2017, står tilbage med blandede følelser omkring valget.

- Jeg er ikke helt tilfreds, for Venstre er gået tilbage. Men omvendt er jeg tilfreds med, at vi fortsat er største parti, siger Tobias Birch Johansen. 

Han tilføjer, at tilbagegangen dog er tilbagegang i forhold til et historisk stærkt valg for Venstre i 2017, da partiet fik over 37 procent af stemmerne. Tirsdag satte godt 25 procent af Læsø-boerne krydset ved Venstre.

Thomas Kastrup-Larsen

play Drama for millioner, udvandringer og 'rystede' politikere: Budgetforhandlingerne i Aalborg blev uden flere partier

260922 FULD FIGUR NYT STUDIE

Ingen 22-udsendelse torsdag

farsø2

'Luk vinduer og døre': Udvikler kraftig røg

Media Drop 290922 3644 hala

play Fæller blev fjender: Vender Kastrup ryggen - her er hans svar

Thomas Kastrup-Larsen

play Drama for millioner, udvandringer og 'rystede' politikere: Budgetforhandlingerne i Aalborg blev uden flere partier

260922 FULD FIGUR NYT STUDIE

Ingen 22-udsendelse torsdag

Til forsiden

Til forsiden