Seneste nyt:

Coronaisolation: Kan misse kampen om borgmesterposten

Vesthimmerlands borgmester er frivilligt coronaisoleret efter kontakt på vælgermøde med smittet kollega.

-Tja så sidder jeg her. 

Ordene kommer fra Vesthimmerlands kommunes borgmester Per Bach Laursen, da TV2 Nord interviewer ham i sikker afstand ind gennem et åbent køkkenvindue. Borgmesteren risikerer at miste muligheden for at deltage i konstitueringsprocessen tirsdag, hvor han håber at genvinde borgmesterposten: 

- Det værst tænkelige scenarie er jo, hvis man ikke er til stede, når forhandlingerne finder sted, og vi så ikke opnår det resultat, som vi håber på, forklarer han gennem det åbne vindue. 

Deltog i møde med smittet

Baggrunden for borgmesterens isolation er et vælgermøde, hvor han deltog sammen med Dansk Folkepartis Liselotte Lynge Jensen. Hun blev efterfølgende konstateret smittet med corona, og som nær kontakt er borgmesteren forpligtet til at gå i isolation. 
Samtidig har stort set alle kandidater i Vesthimmerland indstillet deres valgkampe, indtil de er testet negative. 

quote Jeg håber virkeligt ikke, at jeg har smittet ham.

Liselotte Lynge Jensen

- Jeg håber virkeligt ikke, at jeg har smittet ham. Det vil jo være katastrofalt for hele konstitueringsprocessen. Selv allierer jeg mig med nogle af mine egne kolleger, og så håber jeg at kunne deltage via FaceTime, hvis jeg ikke er rask inden da, lyder det fra den smittede DF'er. 

Liselotte Lynge Jensen er i isolation, men håber at være rask inden valgaftenen.
Liselotte Lynge Jensen er i isolation, men håber at være rask inden valgaftenen.

Per Bach Laursens foreløbige tests har ikke vist corona, men det springende punkt er den såkaldte inkubationstid. Altså den tid det tager fra man bliver smittet, til der er virus nok i kroppen til, at testen kan fange det. Borgmesterens næste test er søndag og den skal også være negativ, hvis han skal gøre sig forhåbning om at deltage under valgaftenen tirsdag.

- Vi arbejder lige nu med en "plan B", hvor jeg har andre til stede end mig selv til at varetage forhandlingerne, og så er jeg med på telefonen, hvis alt går galt. Men jeg forventer bestemt at være til stede. Uanset hvor mange der er i hjemmeisolation, så mener jeg, vi skal have besat borgmesterposten og udvalgsposterne på tirsdag, lyder det fra borgmesteren.