Seneste nyt:

Diskrimination: Line sagde fra og råder andre kvinder til det samme

Line Vanggaard Pedersen oplevede at blive diskrimineret i sit parti. Hun samlede modet til at markere sine grænser - og har oplevet stor opbakning.

- Jeg valgte at sige fra for ikke at blive bitter og sur over det om 20 år.

Sådan lyder det fra Line Vanggaard Pedersen (V) i dag, efter at hun i december sidste år blev  vraget som spidskandidat til byrådet i Brønderslev for sit daværende parti, de Konservative.

Line Vanggaard havde dengang siddet i byrådet i Brønderslev Kommune for de Konservative i otte år. 

Satte en klar grænse

Hun fandt ud af, at der på opstillingsmødet tilsyneladende var dele af partifællerne, der mente, at det var upassende, at en enlig mor skulle være spidskandidat.

- Der var noget, der ulmede. Jeg begyndte at høre, at jeg ikke passede mine ting, og jeg fik at vide, at min svaghed var, at jeg har to små børn som alenemor, fortalte Line dengang til TV2 Nord. 

I første omgang mistede hun kampgejsten. Men så fik hun nok.

- Jeg brænder for politik, og når man bliver diskrimineret, det være sig på køn, alder, udseende eller andet, så skal man sige fra. Ikke mindst i politik, som er demokratisk. Byråd, regionsråd og folketing er sammensat af befolkningen, og alle skal kunne se sig selv i det, siger Line Vanggaard Pedersen.

quote Jeg har fået stor opbakning fra både kvinder og mænd, unge og ældre. Det havde jeg aldrig forestillet mig.

Line Vanggard Pedersen, kandidat for Venstre, Brønderslev

Skiftede parti

Efter at være blevet bekendt med rygterne, lavede Line derfor et opslag på Facebook, hvor hun skrev om rygterne og hendes skuffelse over dem. Hun valgte i første omgang at blive løsgænger. Men efter et stykke tid skiftede hun til Venstre.

- Jeg har altid haft et godt samarbejde med både vores borgmester og gruppeformanden, og jeg havde oplevet, at det var vigtigt for dem, at de borgerlige partier var samlet, mere end at de havde fokus på at være liberale. Derfor kunne jeg godt se mig der, fortæller Line.

Opbakning fra både mænd og kvinder

Line var nervøs, inden hun gik ud med sine oplevelser af diskriminering. Men hun fik mærkbar opbakning.

- Jeg er blevet mødt med stor forståelse. Og har fået opbakning fra både kvinder og mænd, unge og ældre. Jeg havde aldrig forestillet mig, at det ville være sådan. Også fra mit tidligere parti - hvor jeg blev kontaktet af politikere på landspolitisk og regionalt niveau. Og fra andre kommuner.

Også i sit nye parti, Venstre, har Line mødt støtte.

- Jeg har oplevet stor respekt for, at jeg er politiker, selvom jeg har små børn. Det er aldrig blevet betvivlet, at jeg kan passe mit hverv i byrådet - jeg får tværtimod skulderklap for det, siger Line.

Råd til andre

Line er kandidat til kommunalvalget for Venstre. Hun råder andre kvinder, der oplever diskrimination, til at sige fra.

-  Man behøver ikke at reagere på petitesser. Men når det er de grundlæggende og store ting,  man bliver diskrimineret på, så skal man ikke finde sig i det, lyder det fra Line Vanggaard Pedersen.

Forsiden lige nu

politi udrykning blå blink genre

Nu ved politiet, hvorfor motorcyklist omkom

Politibil

21-årig tiltalt efter alvorlig ulykke: Modkørende brækkede ryggen flere steder

white

play Krisen kradser efter mareridtsstart: - Det gjorde helt ondt i min mave at se så få mennesker

Seneste nyt

gallery Brand hos tatovør: Gerningsmand stadig på fri fod

politi udrykning blå blink genre

Nu ved politiet, hvorfor motorcyklist omkom

Politibil

21-årig tiltalt efter alvorlig ulykke: Modkørende brækkede ryggen flere steder

Til forsiden

Til forsiden