Seneste nyt:

Kritiseret rådmand trækker sig fra politik: - Det føles godt

Aalborg Kommunens rådmand Hans Henrik Henriksen har besluttet ikke at stille op ved det kommende kommunalvalg 16. november. Han har brug for mere tid med familien, lyder det.

Siden begyndelsen af nullerne har Socialdemokratiets Hans Henrik Henriksen været en del af byrådet i Aalborg Kommune, men nu er det snart slut. 

Han har nemlig besluttet, at han ikke vil stille op ved kommunalvalget 16. november i år. 

Til TV2 Nord fortæller han, at det er noget, han har overvejet siden foråret. 

- Det føles godt. Det har noget at gøre med min dåbsattest. Jeg er fra 1962, og jeg har en ung familie. Mit mindste barn er otte år, og jeg har et behov for at bruge mere tid med dem, siger Hans Henrik Henriksen. 

Øretævere er en del af gamet

Hans Henrik Henriksen har siddet som rådmand i By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune siden 2014.

- Jeg har været ekstremt glad for rådsmandsposten, på trods af at det er øretævernes holdeplads. Jeg er selv stolt af, at jeg har leveret brede kompromisser, siger han. 

Hans Henrik Henriksen har de seneste måneder været udsat for enorm kritik i forbindelse med en sag om kommunens brug af udbygningsaftaler. 

Senest 27. august besluttede Aalborg By- og Landskabsudvalg, at der skal laves en advokatundersøgelse af Aalborg Kommunens aftaler med entreprenører på store byggeprojekter. 

- Det er en del af gamet med kritiske historier og svære sager. Selvfølgelig har det fyldt, men jeg er ikke urolig i forhold til det, der er sat i gang, siger Hans Henrik Henriksen. 

ANALYSE AF TV2 NORDS POLITISKE ANALYTIKER SØREN WORMSLEV

Hans Henrik Henriksen har længe ikke lignet en, der var vild med at være rådmand. Nu trækker den 59-årige socialdemokrat stikket og melder fra til valget om godt to måneder “af hensyn til familien”.

Der er ingen tvivl om, at det har slidt at være politisk chef gennem otte år for by- og landskabsforvaltningen i landets tredjestørste kommune. Det ER en udsat post og et job, hvor kritik er uundgåelig. Hans Henrik Henriksen har heller ikke altid gjort livet lettere for sig selv. Hans kommunikation har ikke altid været lysende klar, og forvaltningen har indiskutabelt haft nogle møgsager i hans tid. Flere gange har han sagt, at dispositioner, foretaget i hans forvaltning, set i bakspejlet ikke var de bedste. Det er ikke noget, der signalerer en stærk politisk leder.

Man har også af og til fornemmet en vis træthed over borgere, der altid - sådan har han sikkert oplevet det - var imod og aldrig stillede sig tilfredse: Senest stod han på et borgermøde for få uger siden i bydelen Hasseris over for flere hundrede borgere, der havde kritiseret, at en ny lokalplan rummede en dagligvarebutik og en institution. Begge dele blev som forlangt trukket ud af et revideret forslag. Der lød på mødet ikke megen ros for at have lyttet til kritikken af det første forslag - kun krav om yderligere ændringer.

Samtidig gik han og hans udvalg skævt af hinanden i diskussionen om de omdiskuterede udbygningsaftaler. Det medførte et uskønt skænderi for åbent tæppe om, hvad der rent faktisk var besluttet på det udvalgsmøde, hvor sagen blev drøftet.

Den læreruddannede Hans Henrik Henriksen, som er lillebror til cremekongen Ole Henriksen, har haft svært ved at vise en begejstring, der nåede storebroderen bare til anklerne. Han har gjort op med sig selv, at på kanten af de 60 (han fylder til april) er der andre ting, man kan bruge sit liv på end kommunalpolitik.

Da de aalborgensiske socialdemokrater i foråret havde urafstemning forud for valget til november, fik HH - som han internt kaldes - en sjetteplads. Eftersom han var den eneste af de to socialdemokratiske rådmænd, der dengang var klar til genopstilling (Mai-Britt Iversen har for længe siden bebudet sin afgang), var placeringen til en af partiets profiler ikke prangende. Det er ikke nummeret på listen alene, men også de personlige stemmer, der præger, hvem et stort parti som Socialdemokratiet gør til rådmand.

Med Hans Henrik Henriksens bratte farvel er borgmester Thomas Kastrup-Larsen nu eneste socialdemokrat i magistraten, der genopstiller. Hvis valget ender som de seneste gange, skal han efter nytår have to helt nye rådmandskolleger - hvilket meget vel kan føre til et markant generationsskifte i toppen af partiet i Aalborg. Og flere unge kræfter vil slås for en rådmandspost, der potentielt også kan være forløberen for en borgmesterpost.Forsiden lige nu

220624 Apotek

Eftertragtede tabletter er landet - kunder opfordres til at tænke sig om

Nordjyllands Beredskab brand brandslukning  genre

Lille barn tændte for airfryer - og det endte med en brand

PH 210624 19 IN Naturområde sikres Still

play 200 år efter kongen omtalte unikt naturområde, sikres det

130623 VO Villa Vest V1 Still

Nordjysk michelinkok taber i prestigefyldt kokkekonkurrence

230617 Sankt Hans i Snæbum

Sådan bliver vejret sankthansaften

220624 Apotek

Eftertragtede tabletter er landet - kunder opfordres til at tænke sig om

Nordjyllands Beredskab brand brandslukning  genre

Lille barn tændte for airfryer - og det endte med en brand

PH 210624 19 IN Naturområde sikres Still

play 200 år efter kongen omtalte unikt naturområde, sikres det

130623 VO Villa Vest V1 Still

Nordjysk michelinkok taber i prestigefyldt kokkekonkurrence

Til forsiden

Til forsiden