Udvalgsmedlem: Hans Henrik Henriksen er inhabil i sag om udbygningsaftaler

Det konservative byrådsmedlem i Aalborg Vibeke Gamst kan ikke se rådmand Hans Henrik Henriksen deltage i advokatundersøgelse af kommunens brug af udbygningsaftaler.

Et flertal i Aalborgs by- og landskabsudvalg har besluttet, der skal laves en advokatundersøgelse af Aalborg Kommunes aftaler med entreprenører på store byggeprojekter. Formand Hans Henrik Henriksen er, som vi har fortalt på TV2 Nord, af en anden opfattelse, og det får medlem af udvalget Vibeke Gamst (K) til at ryste på hovedet.

- Jeg tænkte, at nu rabler det for rådmanden,  for nu at sige det ligeud. Jeg begriber ikke, hvordan han kunne komme til den konklusion, siger Vibeke Gamst, der nu vil have et ekstraordinært møde i by- og landskabsudvalget for at få trådene redet ud.

Vibeke Gamst: formand er inhabil

Udover at få slået fast, at der er et flertal for en advokatundersøgelse, mener Vibeke Gamst desuden, at rådmanden Hans Henrik Henriksen ikke kan være med til et kommende møde med en advokat, fordi rådmanden har skrevet under på de aftaler, der er genstand for advokatundersøgelsen.

- Det, mener jeg, må siges at være en situation, der bringer ham i en interessekonflikt. Kan han nu også varetage udvalgets, kommunens interesser, når det er hans egen embedsførelse, der er på spil, siger hun.

Den konservative politiker får medhold af professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet Sten Bønsing.

- Rådmanden har jo sat sin underskrift på de pågældende aftaler igennem tiden. Og derfor kan det blive et spørgsmål, om advokaten også skal tage stilling til rådmandens rolle. Og så er det ikke smart, at man også er med i afgrænsningen af undersøgelsen, siger professoren.

Rådmand støtter ekstraordinært møde

Hans Henrik Henriksen støtter et ekstraordinært møde i by- og landskabsudvalget, både for at få styr på beslutningen om en advokatundersøgelse, men også for at drøfte spørgsmålet om inhabilitet.

- Så vil jeg jo næsten sige, at udvalget er inhabil, fordi samme udvalg har siddet nede i byrådssalen og nikket til samtlige af de udbygningsaftaler, der er tale om. Jeg synes,  det her er en ren tilståelsessag fra en gruppe politikere, der åbenbart ikke har lavet deres arbejde godt nok til både udvalgsmøder og byrådsmøder. Det synes jeg næsten er pinligt, lyder det fra rådmand Hans Henrik Henriksen.Udbygningsaftaler

021222 DIGI Ansatte tilbudt krisehjælp Still

play Sådan foregik politiets ransagninger hos kommunen

301122 Stigsborgbrygge 5 by og land brst 4493

play Ansatte tilbudt krisehjælp i Aalborg Kommune

def_thumb,50_percent

play Ransagning ryster borgmester: - Hvorfor ringede politiet ikke bare?

Jan Nymark

Politi ransager kommune: - De har fået alt, de bad om

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland