Seneste nyt:

Ny spidskandidat for Radikale Venstre: - Mit hjerte banker for miljøet

65-årige Jes Lunde er netop blevet valgt som spidskandidat for Radikale Venstre i Aalborg.

Miljø, klima, sundhedsplejen og sårbare børn. 

Det er bare nogle af de dagsordener, som Jes Lunde vil arbejde for, hvis han bliver valgt ind i byrådet for Radikale Venstre i Aalborg. 

Han er netop blevet valgt som spidskandidat for partiet på en ekstraordinær generalforsamling i partiforeningens bestyrelse her til aften. 

Jes Lunde har siddet i Folketinget i 17 år for SF, og senest har han arbejdet som kommunaldirektør i Rebild. Men nu er det kommunalpolitikken, han går efter. 

- Det er fordi, at mit hjerte banker for at gøre en indsats for miljøet og for klimadagsordenen. Det, synes jeg, er kanonvigtigt. Og det er ikke blevet mindre vigtigt af den rapport, der lige er kommet fra FN's klimapanel, som viser, at vi skal handle - og vi skal handle kraftigt, siger Jes Lunde til TV2 Nord tirsdag aften. 

Erfaring er det, der er brug for

Jes Lunde erstatter ældrerådmand Jørgen Hein som spidskandidat. I sommer trak han sit kandidatur, og nu har Jes Lunde så meldt sit. 

Han håber at komme til at arbejde med kommunalpolitik, fordi det er lige her, man kan gøre en forskel, fortæller han. 

- Der er mange spændende dagsordener i kommunerne. Det er her, man kan gøre noget for at lave en bedre sundhedspleje, så man tidligt kan spore børn, der har vanskeligheder. Det er her, man kan gøre noget for at få uddannet nogle flere skolebørn. Uanset hvilken social baggrund de har, siger Jes Lunde.

Jes Lunde er 65 år gammel - og han har mange års erfaring både som politiker og embedsmand. 

Det er lige netop den store erfaring, der er brug for, lyder det fra formanden for Radikale Venstre i Aalborg. 

- Jeg synes, at Radikale Venstre og Aalborg Kommune har brug for noget erfaring. Og det må man jo sige, at Jes Lunde har. Både som tidligere politiker og embedsmand, siger Philip Tarning-Andersen og uddyber: 

- Hvis der skal rykkes ved nogle af de her ting - som på det grønne område - er der brug for nogle folk, der er erfarne, som ved, hvordan man skal løse de her problemer, siger Philip Tarning-Andersen.  

Hør Jes Lunde fortælle, hvorfor han har valgt at stille op som spidskandidat for Radikale Venstre:

Jes Lunde har tidligere siddet i Folketinget for SF.