Kort Nyt

Drone forhindrede redningshelikopter i at lette

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

21 gange på 24 dage. Det er optællingen for dronealarmerne i kontroltårnet ved Aalborg Lufthavn. I 17 af de 21 tilfælde har det ført til en lukning af luftrummet i en periode.

Da flyvestationen er militært område, er der særlige regler for luftrummet, og dermed også særlige regler for flyvning med droner.

Indenfor to kilometer fra flyvestationen er det helt forbudt at flyve, mens man mellem to og otte kilometer derfra må flyve op til 40 meters højde – vel at mærke målt fra landingsbanen.

Derfor er der flere adresser i Aalborg, hvor man slet ikke må sætte en drone i luften, da man allerede befinder sig 40 meter over landingsbanen.

Et lukket luftrum har konsekvenser

Hvis luftrummet lukkes i længere tid skaber det flere udfordringer.

- Der er jo store økonomiske konsekvenser for flyselskaberne, hvis de ikke kan lande. Det er ikke billigt, og vi ved ikke hvor lang tid, vi bliver nødt til at lukke vores kontrolzoner. Heldigvis har vores lukninger ikke været langvarige endnu, påpeger driftschefen fra kontroltårnet.

- Forrige uge havde vi en redningshelikopter, der ikke kunne komme i luften, fordi luftrummet var lukket, og det er super kritisk, fortæller major og chef for operationssektionen på Flyvestation Aalborg, Lars Bo Jensen.

I det konkrete tilfælde måtte redningshelikopteren vente i fem minutter, inden luftrummet igen var åbnet.

En af årsagerne til de mange alarmer i oktober er en omfattende opdatering af overvågningssystemet, der skal fange dronerne.

- Efter opdateringen, kan vi se mere, og vi kan få mere specifik data ud, så vi kan se, hvor dronen er, lyder det fra presseofficer Morten Valentin, der medgiver, at man opdager flere droner nu, end man gjorde før opdateringen.

Læs mere her.

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Mand påkørt af bus i Aalborg

Sent lørdag aften er en mand blevet påkørt af en bus i det indre Aalborg.

Hvordan ulykken er sket, og hvor alvorlig mandens tilstand er, vides endnu ikke.

Ulykken er sket i krydset mellem Karolinelundsvej og Østerbro. TV2 Nords mand på stedet oplyser, at der er flere patruljer på stedet - heriblandt politiets indsatsleder. Der er også blevet tilkaldt en bilinspektør.

Manden er blevet kørt med ambulance til sygehuset.

Der er desuden synlige skader på bussen i forbindelse med sammenstødet.

Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

30-årig mand er afgået ved døden efter redningsaktion

Mandens liv stod ikke til at redde.

En 30-årig mand er lørdag afgået ved døden, efter han lørdag eftermiddag blev reddet op fra vandet i en redningsaktion ud for Skagen.

Manden var bosiddende i Region Nordjylland, og hans pårørende er blevet underrettet.

Det oplyser vagtchef hos Nordjyllands Politi Mikkel Lousdal.

Det var personer på stranden, der slog alarm, da de så, at den 30-årige var nødstedt ude i vandet. Forsvarets redningshelikopter og redningsfaretøjer blev indsat i eftersøgningen, og det lykkedes redningshelikopteren at opspore manden og få ham bjærget.

Manden blev efterfølgende fløjet til Aalborg Universitetshospital, men hans liv stod ikke til at redde, og senere på eftermiddagen blev han erklæret død.

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Barns leg med ild var formentlig årsag til brand i rækkehus

Lørdag aften var det formentlig et barns leg med ild, der var årsagen til, at der opstod brand i et rækkehus i Nørresundby.

Branden opstod i rækkehusets soveværelse, som ligger på førstesalen.

- Sengen er udbrændt, og der er en del røg- og sodskader i rummene op til. En af børnene har måske leget med noget ild, siger indsatsleder Henrik Christensen fra Nordjyllands Beredskab.

Alle personer i boligen nåede at komme ud, så det er kun materielle skader, der er sket.

- Sådan en brand i et rækkehus, hvor der er masser af brændbart materiale, kan godt udvikle sig hurtigt. Men vi fangede det heldigvis i det tidlige forløb, så vi fik det hurtigt slukket og er ved at overdrage det til skadeservice nu, uddyber indsatslederen.

Ambulancefolk er ankommet til adressen, hvor de er i gang med at lave et tjek af alle beboerne.

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Mors-Thy taber hjemmekamp til slutspilsrivaler

Mors-Thy skulle lørdag eftermiddag forsøge at konsolidere sin plads i slutspilspladserne, da de på hjemmebane mødte Skjern Håndbold.

Forud for opgøret lå morsing- og thyboerne på fjerdepladsen, mens gæsterne fra Skjern lå på ottendepladsen, der lige nøjagtig giver adgang til slutspillet til slut på sæsonen.

Mors-Thy kom bedst fra start, men i sidste del af første halvleg overtog Skjern Håndbold teten, og i pausen var stillingen 17-14 til Skjern Håndbold.

I anden halvleg udbyggede vestjyderne føringen, og de var flere gange foran med fem og seks mål. Undervejs var stillingen 21-15, 23-18 og 26-20.

Til slut i opgøret fik Mors-Thy pyntet på resultatet, og det endte derfor kun med et nederlag på 32-35. Med nederlaget ligger Mors-Thy nu på femtepladsen med 18 point i 16 kampe. Næste opgave er næste lørdag, når der er nordjysk lokalopgør. Her skal Mors-Thy nemlig på besøg hos Aalborg Håndbold.

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Hold på hat og briller: Varsel om vindstød op til stærk storm

Søndag aften og natten til mandag kommer der gang i trækronerne i det nordjyske.

Fra søndag aften klokken 21:00 til mandag morgen klokken 09:00 er der nemlig varslet om vindstød op til stærk storm på den nordjyske vestkyst.

Det er hele landet, der vil blive ramt af meget blæst, men i Thy, Jammerbugt og Vendsyssel vil den kraftigste vind være. Her kan vindstødene nå op mellem28,5 og 32,6 meter per sekund.

Temperaturerne vil i løbet af dagen ligge lunt for årstiden, idet de vil ligge omkring syv til ti grader.

Grafik: TV2 Vejr