02:00

Om 11 dage bliver de nye byråd fundet, og så finder byrådsmedlemmerne ud af, hvem de skal samarbejde med i de næste fire år. I dag blev fire byrådskandidater fra Frederikshavn Kommune testet i deres evne til at løse udfordringer på tværs af partiskel - og det gik faktisk overraskende godt

Fire lokalpolitikere skulle løse opgaver i fællesskab for at slippe ud af en jungle. Foto: Christian Henriksen

1 af 2

Kommunalpolitikere blev låst inde

Om 11 dage bliver de nye byråd fundet, og så finder byrødderne ud af, hvem de skal samarbejde med i de næste fire år. Fredag blev fire byrådskandidaters samarbejdsevner testet.

De er at finde på fire forskellige lister, når krydset skal sættes ved kommunalvalget 21. november, men fredag var byrådskandidater fra SF, Socialdemokratiet, Venstre og Liberal Alliance tvunget til at arbejde for en fælles sag.

De fire kandidater - Christina Lykke Eriksen, Anders Brandt Sørensen, Anders Broholm og Klaus Hjulmand - som alle håber på at få plads i det nye byråd i Frederikshavn Kommune, blev låst inde i "junglen" hos Escape Denmark i Frederikshavn og skulle i fællesskab løse opgaver for at komme ud igen.

- Vi har jo alle det samme ansvar. Vi har en kommune, der skal drives, så vi er nødt til at arbejde sammen på en eller anden måde. Det kan godt være, at vi er modstandere i en valgkamp, men vi er nødt til at arbejde sammen også, siger Christina Lykke Eriksen (SF), byrådskandidat i Frederikshavn Kommune.

- Når man er i knibe, må man jo tage den hjælp, man kan få. Så hvis ikke det kan blive til andet, så må vi nøjes med hjælp fra SF, lød det fra Anders Broholm (Venstre), som også genopstiller til kommunalvalget 21. november.

Der skal både tænkes logisk og kreativt for at komme igennem escape-rummet.

- Hvis de kan indføre denne evne til at samarbejde i byrådet i Frederikshavn Kommune, så tror jeg det er meget godt, siger Anders Engsig Ditlevsen, indehaver af Escape Denmark i Frederikshavn.

Der er en tidsgrænse på en time, men allerede med næsten 29 minutter tilbage på uret lykkes det lokalpolitikerne at løse den sidste opgave og komme ud.

- Man glemte fuldstændig, at vi står midt i en valgkamp, og så viser det jo også, at vi egentlig godt kan samarbejde, siger Anders Broholm.

- Vi vidste jo ikke, hvad vi gik ind til, men da vi så blev lukket inde var der jo ikke andet at gøre end at prøve at løse opgaverne, siger Christina Lykke Eriksen.