Foto: limfjordupdate.dk

K laver borgerligt valgforbund i Thy uden DF og V

Konservative i Thisted Kommune indgår nyt valgsamarbejde forud for kommunalvalget i november.

Liberal Alliance, Kristendemokraterne og Konservative i Thisted Kommune har indgået et teknisk valgforbund forud for kommunalvalget den 21. november 2017.

Det skriver limfjordupdate.dk.

Det blev aftalt på et møde onsdag, hvor repræsentanter for de tre partier underskrev aftalen som vil sikre, at stemmerne udnyttes mandatmæssigt maksimalt.

– Vi har fundet sammen valgteknisk, fordi vores værdipolitik på en lang række områder ligger rigtigt tæt på hinanden. Valgforbundet er et teknisk samarbejde, der dog samtidig indebærer, at man også iagttager og respekterer den linje, de tre partier lægger i forhold til samarbejdet med øvrige partier, siger De Konservatives formand, Alex Klein, til Limfjord Update.

DF afventer situationen
Hos Dansk Folkeparti havde man håbet at kunne finde et valgsamarbejde med Venstre og Konservative, der i dag udgør konstitueringsgruppen i Thisted Kommunalbestyrelse.

Kilder bekræfter over for Limfjord Update, at Venstre har været i dialog med De Konservative, der dog takkede nej.

Meldingen fra De Konservative betyder, at DF reelt kun har Venstre tilbage at gå i valgforbund med.

– Vi er generelt åbne for at indgå i valgforbund med andre partier, siger Kaj Kirk fra Dansk Folkeparti i Thisted. Han siger samtidigt, at DF ikke har været til forhandlinger om valgforbund med andre partier.

Enhedslisten, SF og Alternativet har indgået et valgforbund, mens Socialdemokraterne ikke er med i noget valgforbund i denne omgang.